29 / 04 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Emlakçıların yeni oyunu ortaya çıktı! 'Bu fırsatı kaçırmayın' ilanının arkasından bakın ne çıktı?

Ev sahipleri dikkat! Emlakçıların yeni oyunu ortaya çıktı! 'Bu fırsatı kaçırmayın' ilanının arkasından bakın ne çıktı?

Pendik'te bir emlakçı ev sahibinden habersiz 'bu fırsatı kaçırmayın, fırsat kaçmaz' başlığı ile yayımlandığı evi bir çok kişiye satarak vatandaşları dolandırdı. 



Binlerce kişi evini satmak için emlakçıların kapısını çalıyor. Konutlarını emlakçılar aracılığıyla hızlı satan ev sahiplerinin bazı durumalara dikkat etmesi gerekiyor. Bunlardan biri de emlakçı seçimi. Sahte ve kötü niyetli emlakçılar ev sahiplerini mağdur edebiliyor. Buna benzer bir olay Pendik'te yaşandı. İşte detaylar...

''BU FIRSAT KAÇMAZ'' İLANI İLE VATANDAŞLARI DOLANDIRDI

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Pendik'te bir emlakçı, ev sahiplerinden habersiz 'Bu fiyatı kaçırmayın', 'Bu fırsat kaçmaz' diyerek satılıkmış gibi gösterdi. İlanlarını arayan kişiler şirket çalışanları tarafından evlere götürüldü ve kendilerinden ön ödeme adı altında para istendi.

Ev sahipleri dikkat! Emlakçıların yeni oyunu ortaya çıktı! Bu fırsatı kaçırmayın ilanının arkasından bakın ne çıktı?

KONUT ALMAK İSTEYENLER DOLANDIRILDI

Parayı ödeyen vatandaşlar evleri bir türlü satın alamdı. Dolandırıldıklarını anlayan vatandaşlar soluğu savcılıkta aldı. Yapılan tespitlerin ardından düzenlenen operasyonda emlak şirketi yönetici ve çalışanı 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Ev sahipleri dikkat! Emlakçıların yeni oyunu ortaya çıktı! Bu fırsatı kaçırmayın ilanının arkasından bakın ne çıktı?

SAHTE İLANLAR MERCEK ALTINDA!

Sahte ilanlarla ilgili Ticaret Bakanlığı 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren denetimlerin başlayacağını duyurmuştu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "fiyat etiketi" uygulamasının Fake hesaplarla sahte kimliklere ilan yayınlamaya cezalar getirdiklerini ve alınan tedbirlerin etkisini gösterdiğine dikkati çekmişti. Bakan Bolat bu kapsamda "Emlak sitelerindeki ilanları sıkı takip ediyoruz" dedi.

Öte yandan Önemli düzenlemeler çıkarmaya çalıştıklarına vurgu yapan Bolat, otomobil sektöründeki tedarik problemleri ve stokçuluk uygulamalarını görünce daha önce alınmış olan 6 ay 6 bin kilometre yasağını hemen uzatma kararı aldıklarını anımsattı. İkinci eldeki ilan fiyatlarının arabanın sıfır fiyatını geçemeyeceğine ilişkin de bir kısıtlama getirdiklerini anlatan Bolat, "İlan sitelerine kısıtlama getirdik.'' diyerek ilanlardaki güvenliğin artırıldığını belirtmişti. 

Ev alıp satmak isteyenler dikkat! Sahte emlak komisyoncusundan tam 430 bin Euro'luk dolandırıcılık!

 


 


Geri Dön