29 / 04 / 2024

Ev alıp satmak isteyenler dikkat! Sahte emlak komisyoncusundan tam 430 bin Euro'luk dolandırıcılık!

Ev alıp satmak isteyenler dikkat! Sahte emlak komisyoncusundan tam 430 bin Euro'luk dolandırıcılık!

Yaşlı kişileri, emlak komisyoncusu olduğunu belirterek mal alım-satımı ve/veya kiralama kisvesi altında tam 430 bin Euro dolandıran bir kadın tutuklandı. İşte konu ile ilgili detaylar...



Yaşlı kişileri, emlak komisyoncusu olduğunu kaydederek mal alım-satımı ve/veya kiralama kisvesi altında tam 430 bin Euro dolandıran bir kadın tutuklandı.

Fileleftheros’un haberine göre, 52 yaşındaki sözde “emlak komisyoncusu” kadın 2022 yılının Mart ayından 2023 yılının Aralık ayına kadar 81, 54 ve 31 yaşlarındaki kurbanlarından 430 bin Euro’nun üzerinde para topladığı ve çeşitli bahaneler sunarak paralarını veya satın aldıklarını/kiraladıklarını zannettikleri mallarını vermedi. Yapılan şikayetler üzerine tutuklanan kadın hakkında mahkemeden 7 gün tutukluluk emri alındı.

5 ŞEHİRDEKİ 32 ZANLI TUTUKLANMIŞTI


İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri geçtiğimiz Aralık ayında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetmek, üye olmak, nitelikli dolandırıcılık, pos tefeciliği ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarına karışmış olan kişilere yönelik bir çalışma yapmıştı. Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre liderliğini Ö.A.'nın yapmış olduğu, suç örgütü üyelerinin farklı adreslerde kurmuş olduğu çağrı merkezi ofislerinde Türkiye'nin birçok şehrinde, ilk belirlemelere göre 94 kişiyi mağdur eden suç örgütünü çökertmek için düğmeye basılmıştı.

Ev alıp satmak isteyenler dikkat! Sahte emlak komisyoncusundan tam 430 bin Euro luk dolandırıcılık!

BU TUZAĞA DİKKAT

Söz konusu şebekenin, internet sitelerine vermiş oldukları sahte kiralık konut ilanları ile 'kapora' ücreti ismi altında para alarak ya da telefonda kendilerini avukat ya da icra memuru olarak tanıtıp, "İsminize açılmış olan icra davaları var. Sizi uzlaştırma için avukata yönlendiriyorum" diyerek hayali mizansenlerle kandırıp, korkutmuş oldukları kişilerin toplam 10 milyon  lirasını dolandırdıkları belirlendi. Ayrıca söz konusu şüphelilere yönelik  İzmir  merkezli Bursa, Manisa, Çorum ve Diyarbakır'da belirlenmiş olan adreslere 2 Aralık 2023 tarihinde eş zamanlı operasyon yapılmıştı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre özel harekat polisi ve helikopter destekli baskınlarda toplamda 69 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin konutlarında yapılan aramalarda; 1'i kurusıkı 2 tabanca, 199 mermi, 21 fişek, 879 gram skunk, 9,5 gram bonzai, 896 sentetik hap, bir miktar metamfetamin, 5 uyuşturucu kullanma düzeneği, 1 hassas terazi, uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilmiş olan 22 ayar 4 altın bilezik, 90 bin TL, 1 para sayma makinesi, 10 pos cihazı ele geçirilmişti.

 

Asgari ücret zammı kiralara nasıl yansıdı?

Ev alırken fiyat mı? kredi oranı mı? önemli...

1941 yılında İzmir'de Fevzipaşa Bulvarı tamamen açılmış!


Geri Dön