27 / 04 / 2024

Asgari ücret zammı kiralara nasıl yansıdı?

Asgari ücret zammı kiralara nasıl yansıdı?

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı henüz belirlenmeden önce kiralık evlerin fiyatının artacağı endişesi yayılmıştı. Peki asgari ücret zammı kiralık ev piyasasına nasıl yansıdı?



2024 yılı için asgari ücret, 17 bin 2 TL şeklinde belirlendi. Asgari ücretin açıklanmasından sonra vatandaşların beklediği zamlar birer birer gelirken kiralık konut fiyatlarında da artış gözlendi.

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı belli olmadan önce de vatandaş, fiyatların artmasından endişe ediyordu. Cebe girmeden eriyen maaşlara bir darbe de kiralardan geldi.

Henüz zamlı maaşlar yatmadan kiralık konut fiyatlarında da artış yaşandı.

Türkiye'de sarı site şeklinde k bilinen ilan sitesinde yayındaki ilanların fiyatı asgari ücret zammından sonra bir hafta sonra yansıdı.

Asgari ücret zammı kiralara nasıl yansıdı?

Medyabar'dan Yaren Merve Pomak'ın haberine göre olarak, Adapazarı'nda en uygun fiyatlı 2+1 daire fiyatı 5 bin lira şeklinde olurken, en pahalı 2+1 daire fiyatı ise 17 bin 500 lira şeklinde oldu. 

KİRA FİYATLARINA EMLAKÇI ETKİSİ!

Ayrıca yine 17 bin 500 TL'lik konutun yer aldığı site içerisinde bulunan aynı kat planına sahip birebir daire ise başka bir emlak ofisi tarafından 16 bin 500 TL'den ilanda, iki daire de birebir aynı metrekarede ancak pahalı olan ilana konuldu. Söz konusu evin metrekaresi daha yüksek gösterilirken bu durum, emlak piyasasının yükselmesinde emlakçıların tutumunun önemini de gözler önüne serdi.

Eşyalı ev seçeneği arayanlar için ise Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan 2 oda 1 salon konut 20 bin liradan kiraya veriliyor. Yaklaşık olarak 25 yıllık olan daire, 110 metrekare büyüklüğünde ve emlak ofisi tarafından ilana verildi.


UCUZ EV İSTEYEN 20 YILLIK BİNADA OTURMAK ZORUNDA!

Uygun fiyatlı 3 oda 1 salon daire arayanlar da 20 yıllık binada oturmak zorunda. Yenigün Mahallesi'nde bulunan daire 6 bin 500 TL'de ilanda. Yaklaşık 20 yıllık bir apartman dairesi olan bu seçenek, 115 metrekare alana sahip.

Zamlı asgari ücretin daha hesaplara yatırılmadan, kiralık konut piyasasına yansıdığı belirtilirken, ev sahibi ve kiracılar arasındaki kavgalar da her geçen gün artıyor. 

 

Ev alırken fiyat mı? kredi oranı mı? önemli...

TOKİ, Çankırı için ÇED başvurusu yaptı! 475 konutluk yeni proje geliyor!

Emlak yatırımında yeni gözde KKTC oldu!


Geri Dön