16 / 05 / 2024

Tüm vergi borçlarına yapılandırma geliyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

Tüm vergi borçlarına yapılandırma geliyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

7440 sayılı kanunda değişiklik yapılmasına dair karar Resmî Gazete’de yayımlandı. Bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun değişikliği ile ilgili Bolu Defterdarı açıklama yaptı. İşte açıklamanın tüm detayları…



 Tüm vergi borçlarına yapılandırma geliyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

MTV, ÖTV ve KDV yapılandırılacak

Resmî Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe giren yeni kanuna göre; motorlu taşıtlar vergisi, gelir vergisi, kurumlar vergisi, ÖTV ve KDV gibi vergiler yeni kanuna göre yapılandırılacak. Tüm bunların yanında 31 Aralık 2022’den önce verilen ve vergi dairelerinin takip ettiği tüm idari para cezaları bu kanun kapsamı içerisinde yapılandırılabilecek.

Yeni paylaşılan kanun kapsamında pişmanlık ya da izaha davet kapsamı içerisinde ya da kendiliğinden veya yapılan vergilerin ödemeleri kolaylaştırılacak.

Başvuru ve ödemeler nasıl olacak

Bu kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlar, 31 Mayıs tarihine kadar ilgili idare üzerine başvuru yapacak. Kanunun ikinci maddesi üzerinden yararlanmak isteyenler borçlarını ödemek için başvurularını Gelir Dairesi Başkanlığı üzerinden yapacak. Başvurular internet adresi ya da e-devletten yapılabilecek. Online başvuru yapmak istemeyenler bulundu bölgelerdeki vergi dairelerine doğrudan gidebilecek ya da başvurularını e-posta yoluyla yapabilecek.

GSS prim borçları silmek için ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar

Vergi borçlarında yeni hamle! Vergi barışı yürürlüğe girdi! Borçlarınızın faizleri silinecek

TOKİ'den indirim hamlesi! Yüzde 25 düşecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön