08 / 05 / 2024

GSS prim borçları silmek için ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar

GSS prim borçları silmek için ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik olarak sosyal yardım kampanyaları düzenlemeye devam ediyor. Her geçen gün yeni bir sosyal yardım haberi geliyor. Eğer başvuru sahipleri gereken şartları yerine getirirse boşları silinecek ya da yapılandırmaya gidilecek.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardım paketi sunmaya devam ediyor. Yeni sunulan sosyal yardım paketinde 18 yaşından küçük ve eğitimlerine devam eden çocukların sigorta primleri devlet tarafından karşılanacak. Yardım programı prim borcu olan vatandaşlar adına geçerli olacak. 18 yaşından büyük kişiler ise zorunlu genel sağlık Sigortası kapsamında yardım edilecek.

GSS prim borçları silmek için ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar

Genel Sağlık Sigortası primi

Uzun süredir konuşulan genel sağlık sigortası (GSS) ile ilgili yeni bir duyuru geldi. Gelen haber vatandaşların yüzünü güldürdü. Lise veya zenginler bir okul mezunu olan 20 yaşın üzerindeki vatandaşlar ve üniversite mezunu olup 25 yaşının üzerindeki çalışmayan gençler yeni düzenlemeyle genel sağlık sigortası primlerini tabi tutuluyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte sigortasını kendisi ödeyen gençler için prim borçları devlet tarafından ödenecek. Bu destekten yararlanabilmesi adına ailenin gelir durumunun yoksulluk sınırının altında olması gerekecek. Yapılacak destek ödemesi Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı aracılığıyla ödenecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön