29 / 06 / 2024

Ev sahibinin de EYT’linin de durumu aynı! Baraja takıldılar…

Ev sahibinin de EYT’linin de durumu aynı! Baraja takıldılar…

İki yıldır uygulanan yüzde 25 kira zammı sınırlaması nedeniyle birçok ev sahibi rayicin çok altında kira alıyor. 258 bin takipçili Ekonomi Koçu, ev sahihleri ile EYT’lerin aynı durumda olduğunu söyledi.



Kira zamlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması ev sahipleri ile kiracılar arasında büyük gerilime neden oluyor. Zam sınırlaması nedeniyle eski kiracıların çoğunluğu rayicin altında kiralar ödüyor. Aynı binada 3 bin TL’ye oturan da 20 bin lira kira veren de var. Temmuz ayında yasanın kaldırılması beklenirken, ev sahipleri sınırın kaldırılmasının yeterli olmadığını belirterek, rayiç ile ilgili düzenleme bekliyor.

Stratejist ve teknik analist Ekonomi Koçu, https://twitter.com/ekonomikocu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, getirilen sınırlamanın , emekliliği birkaç günle kaçıran EYT’lilere benzetti . Ve eski kiracısı olan ev sahipleri ile EYT’lilerin aynı durumda oluğunu söyledi. Evinde eski kiracısı olanların zam barajını aşamadığı gibi bir gün ile emekli olmayanların da 10-15 yıl beklemesi gerektiğini ifade etti.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

Kiracılar, kira sözleşmesi yaparken dikkat! Tahliye taahhütnamesinde kritik ayrıntı! Geçersiz sayılır...

Konut fiyatlarında nasıl balon oluştu? Ünlü turizmci açıkladı! İşte kanıtı...

Mağdur ev sahibi, 'Sınırlanan kira gelirinizle yapmak isteyip yapamayacağınız bir şey yazın' dedi! Bakın ne yorum geldi!

 


Geri Dön