27 / 04 / 2024

Deprem bölgesi için yapılandırma süresi uzatıldı!

Deprem bölgesi için yapılandırma süresi uzatıldı!

Mücbir sebep devam eden bölgelerde yeniden yapılandırma başvuru süresi uzatıldı. İşte ödeme takvimi ve başvuru süresi...



Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla "mücbir sebep hali" 30 Kasım'a kadar uzatılan Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Hatay ve Gaziantep'in Nurdağı ile İslahiye ilçelerinde yeniden yapılandırma başvuruları 29 Şubat 2024 tarihine kadar gerçekleştirilecek.

Deprem bölgesi için yapılandırma süresi uzatıldı!

AFET BÖLGESİ İÇİN YAPILANDIRMA SÜRESİ UZATILDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle "mücbir sebep hali" 30 Kasım'a kadar uzatılan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yeniden yapılandırma başvuruları 29 Şubat 2024'e kadar yapılabilecek.

Deprem bölgesi için yapılandırma süresi uzatıldı!

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'de yayımlanan "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği" ile bahsi geçen uygulamaya dair usul ve esaslar belirlendi.

Depremlerin büyük hasar meydana getirdiği Adıyaman, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep durumunun 30 Kasım'a kadar devamına dair karar alınmıştı.

Mücbir sebep hali uzatılan kentlerde yeniden yapılandırma için 29 Şubat 2024 tarihine kadar başvuru gerçekleştirilecek.

Deprem bölgesi için yapılandırma süresi uzatıldı!

TAKSİT ÖDEME TAKVİMİ NETLEŞTİ

Yapılandırılan tutarların ilk taksiti (peşin ödeme dahil) 31 Mart 2024 yılının resmi tatile rastlaması sebebiyle 1 Nisan 2024'e, 2. taksiti 30 Nisan 2024 tarihine kadar diğer taksitler ise takip eden aylarda ödenebilecek.

Öte yandan, Adana, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa ve Gaziantep (Nurdağı ile İslahiye ilçeleri hariç) ile Sivas'ın Gürün ilçesinde mücbir sebep hali 31 Temmuz tarihi sona erdiğinden, başvuruların 31 Ekim tarihine kadar yapılması ve 1. taksitin (peşin ödeme dahil) 30 Kasım'da, diğer taksitlerin ise takip eden aylarda ödenmesi gerekiyor.

Deprem bölgesi için yapılandırma süresi uzatıldı!

Ayrıca sigorta prim borçları ve yapılandırma kapsamındaki vergiler ile idari para cezalarına dair borçların ödenmesinde süre de uzatılmıştı. Son ödeme tarihi 31 Ağustos'ta tamamlanan prim borçları 3 Ağustos'a kadar ödenebildi. Yapılandırma kapsamındaki vergi ve idari para cezalarına dair borçların son ödeme tarihi ise 4 Ağustos olarak belirlenmişti.

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödemeleri için süre de 4 Ağustos tarihine kadar uzatılmıştı.

Karar, vergi daireleri ve internet üzerinden gerçekleşen ödemelerde yaşanan yoğunluk sebebiyle alınmıştı.

TOKİ'den Nevşehir'e 168 konutluk yeni proje geliyor!

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy 2023 kuraları çekildi mi? Yenişehir Evleri 1+1, 2+1, 3+1 isim sorgulama ekranı açıldı mı?

A101'de 50'li Finish bulaşık tableti 269 TL'den 139 TL'ye düştü! 10 TL'ye alışveriş yapan hemen sepete atacak...


Geri Dön