28 / 04 / 2024

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar lira olduğunu söyledi.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır gündemle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kacır, yaptığı açıklamada depremden sonra KOBİ'lerin hızla işletme faaliyetlerine devam etmesinin en önemli öncelikleri olduğuna değindi.

Yaptığı açıklamada Dünya Bankasından 450 milyon dolarlık bir kaynağı deprem bölgesindeki KOBİ'lere yönlendirmek üzere temin ettiklerini kaydeden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır bu ay içinde başvuruları almaya başlayacaklarını ve çok büyük bir hızla 120 bin lira mikro ölçekteki işletmeler, yani tek kişilik işletmelerden başlayarak 120 bin TL ile, 500 bin TL arasındaki bir kaynağı bölgedeki KOBİ'lere sunacaklarını söyledi. Bakan kacır açıklamasında burada da yine iki seneyi geri ödemesiz ve faizsiz biçimde toplam 36 ay vade içerisinde geri ödeyecekleri, dolayısıyla hibeye benzer bir borçlanma diyebilecekleri bir kaynağı bölgedeki KOBİ'lere sağlayacaklarını söyledi.

"479 teşvik belgesi düzenledik"

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, kçük sanayi sitelerinde hasar görmüş işletmelerin olduğu yapıları ada bazlı şekilde dönüştürmeye başladıklarına değinen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır,Antakya Merkez Sanayi Sitesinde ada bazlı dönüşüm faaliyetlerini bu ay sonu itibarıyla ilk ihaleyi yaparak başlatacaklarını söyledi.

Paylaşılan detaylara göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır özel sektörün bölgeye yönelik yatırım iştahını artıracak bir uygulamayı hayata geçirdiklerine değinerek önemli açıklamalar da yaptı.

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır açıklamasında cazibe merkezleri programı kapsamında bu bölgedeki hem yeni yatırımlara hem de hasar görmüş yatırımların yerine konulmasına dönük yatırımlara 12 seneye kadar sigorta primi teşviklerini kapsayan, yine toplam yatırım tutarının yüzde 10'luk kısmı kadar faiz veya kar payı desteği, 30 milyon TL'ye kadar faiz veya kar payı desteği sundukları cazip yatırım teşvik paketleri hazırladıklarını söyledi.

Bakan Kacır açıklamasında bu sayede hemen deprem sonrasında bu uygulamayı başlatmalarıyla beraber bugüne dek 479 teşvik belgesi düzenlediklerini ve söz konusu bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar Türk Lirası, öngörülen istihdamın da 25 bin 373 kişi olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada bölgenin kadın ve genç istihdamına odaklı yenilikçi projelerini desteklemeye başladıklarına da değinen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bugüne dek toplamda 47 projeye 740 milyon TL'lik destek sağlamaya dönük imzaları attıklarını bildirdi.

Son dakika AFAD duyurdu: Elazığ'da deprem oldu!

Depreme karşı mücadele: 6,5 milyon konut dönüşümü başlıyor!

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön