28 / 04 / 2024

İstanbul’da bu ilçelerde yaşayanlar derin bir “oh!” çekebilir! İşte zemini taş gibi sağlam yerler...

İstanbul’da bu ilçelerde yaşayanlar derin bir “oh!” çekebilir! İşte zemini taş gibi sağlam yerler...

Beklenen büyük İstanbul depreminde, zemini en sağlam ilçeler, uzmanı tarafından tek tek açıklandı. Peki depremde en güvenli zemine sahip o ilçeler hangileri?



 

Kahramanmaraş depremi, milyonlarca İstanbullunun 1999 Marmara depreminden sonra başlayan büyük İstanbul depremi korkusunu bir kez daha tetikledi. Kentte yaşayanlar, bir yandan oturduğu binanın depreme dayanıklı olup olmadığını, bir yandan yaşadığı ilçenin zemininin depremde tehlikeli bölgeler arasında yer alıp almadığını endişeyle araştırıyor.

İstanbul’da hangi ilçelerin zemin açısından şanslı olduğuna yönelik sorulara yanıt ise, uzmanından geldi.

DEPREM TRAVMASI GERİ GELDİ

Kahmanmaraş’ta aynı gün içinde meydana gelen iki yıkıcı depremde, tüm Türkiye’yi hem yasa boğdu, hem de deprem travmasını tekrar canlandırdı. Deprem korkusunu en fazla yaşayan illerden birisi ise kuşkusuz İstanbul. Peki İstanbul’da en güvenli ilçeler hangileri?

Kahramanmaraş depremleri daha olmadan önce ardı ardına uyarılarda bulunan uzmanlar, bu kez de İstanbul depreminin yaklaştığına dikkat çekiyor. Hazırlıklı olunması gerektiğini belirten uzmanlar, Marmar denizinden geçen fayın en az 7.2’lik bir deprem üreteceği ve bir an önce tedbir alınması gerektiği konusunda uyarıyor.

 İstanbul’da bu ilçelerde yaşayanlar derin bir “oh!” çekebilir! İşte zemini taş gibi sağlam yerler...

BU İLÇELERE DİKKAT

Olası bir depremde en riskli yerler Bakırköy, Avcılar, Yeşilköy, Ataköy, Küçükçekmece, Fatih ve Büyükçekmece ile özellikle sahil kesimleri olarak belirtiliyor. Peki depreme karşı en güvenli ilçeler hangileri? Yanıt uzmanından geldi.  Marmara denizinden geçen fay hattının özellikleri ve depremin İstanbul’a olası etkileri hakkında bilgiler veren Jeoloji Mühendisi İshak Yılmaz,  depremde özellikle Marmara bölgesinin güneyinde yer alan sahil kesimine dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Büyük İstanbul depreminde, zemini en sağlam ilçeler, uzmanı tarafından tek tek açıklandı. Peki depremde en güvenli zemine sahip o ilçeler hangileri?


Geri Dön