22 / 12 / 2024

Koronavirüsle İstanbul'da hangi ilçelerde konut talebi arttı?

Koronavirüsle İstanbul'da hangi ilçelerde konut talebi arttı?

Koronavirüs salgınıyla birlikte villa ve müstakil konutlarda yoğun talep yaşandı. Peki İstanbul'da hangi ilçelerde konut talebi arttı? İşte koronavirüsün İstanbul'daki konut talebine etkisi...



Koronavirüs salgını villa ve müstakil konutlara olan talepte artış yaşanmasına sebep oldu. 'Evde kal' çağrıları, izole olma isteği ve sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte vatandaşlar kalabalıktan kaçmak istemenin yanı sıra, bahçeli evlerde yaşamak istemeye başladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını konut sektörünü de etkiledi. Alınan önlemlerle evde kalan, evden çalışan vatandaşların bahçeli evlere olan ilgisi arttı. Peki İstanbul'da konut talebi nasıl değişti? Konut talebinde artış yaşanan ilçeler hangileri? İşte detaylar...

COVID-19 salgını, büyükşehirlerdeki kalabalıklarla yaşamak istemeyen vatandaşları, küçük şehirlerde konut aramaya yöneltti. Vatandaşlar, şimdiden koronavirüs salgını sonrasında yerleşmek için ev arayışına başladı. 

Koronavirüs salgısını sürecinde ise en çok fiyat artışı bahçeli müstakil evlerde yaşandı. Talebin de artmasıyla uzmanlar, müstakil ev fiyatlarında yüzde 25 artış olduğunu kaydetti. Bodrum-Çeşme bölgesinde ev sahiplerinin aylık 10 bin TL'ye kiralanan müstakil villaların fiyatlarını 20 bin'e kadar çıkardığı öğrenildi. 

Büyükçekmece'de villa ve müstakil konutlara yoğun ilgi! 

İstanbul'un gözde sahil semtlerinden olan Büyükçekmece'deki villa ve müstakil konutlar koronavirüs salgını sürecinde yoğun talep görüyor. Villa kent haline gelen Büyükçekmece, koronavirüs sebebiyle izole olmak isteyen vatandaşların kaçmak istediği yerlerden biri haline geldi. 

Büyükçekmece'de ev fiyatları, 100 metrekare daire için ortalama 431 bin 16 TL şeklinde kaydediliyor. 

Şile ve Tuzla'da kiralık villalara talep arttı! 

Koronavirüs salgını sebebiyle evde kalan vatandaşlar, sıcak havanında etkisiyle villa tarzı ev aramaya başladı. Sakin bölgelerde konaklamak isteyen vatandaşların adreslerinden biri de Şile ve Tuzla oldu.

Şile ve Tuzla'da bulunan kiralık villa tarzı eşyalı evler için yoğun kiralama talebi gelmeye başladı. Mart'tan beri artış yaşanan kiralamalar, yazın gelmesiyle birlikte iyice arış gösterdi. 

Şile 3 ile 6 ay arasında ev kiralanabiliyor. Tuzla'da ise en az bir yıllık kontrat yapılabildiği belirtiliyor. 

Emlak sektörü uzmanları, Şile ve Tuzla'da kiralık villaların tükendiğini dile getirirken, villa için iki katı kira teklif edenlerin bile olduğunu söylüyor. 

COVID-19 konut tercihlerini etkiledi mi?

Koronavirüsle müstakil villalara talep arttı!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön