27 / 04 / 2024

İstanbul'da hangi ilçede kiralar kaç TL? Maslak, Seyrantepe, Ümraniye... Tek tek açıklandı!

İstanbul'da hangi ilçede kiralar kaç TL? Maslak, Seyrantepe, Ümraniye... Tek tek açıklandı!

İstoç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gayrimenkul Uzmanı Şenay Araç, Manhattan ile İstanbul'daki konut kiralarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul'da hangi ilçede kiralar kaç TL? İşte o rakamlar...



Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, verdiği bir röportajda İstanbul’daki konut fiyatlarının çok yüksek olduğuna dikkat çekti ve "İstanbul Manhattan’dan pahalı olur mu? İstanbul’da konut bulamadık, annemlerin yanında kalıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Erkan'ın bu açıklamasından sonra, tüm gözler İstanbul'daki ev fiyatlarına çevrildi. "İstanbul’daki hangi semtlerde kiralar ne kadar?" sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. 

Habertürk'ten Esra Toptaş'ın haberine göre; İstoç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gayrimenkul Uzmanı Şenay Araç, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

İstanbul da hangi ilçede kiralar kaç TL? Maslak, Seyrantepe, Ümraniye... Tek tek açıklandı!

MANATTAN'DA EN DÜŞÜK 1.450 DOLAR SEVİYESİNDE 

İstoç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gayrimenkul Uzmanı Şenay Araç, Manhattan civarı kiralık emlak piyasasını araştırdığını ve Manhattan’daki gayrimenkul danışmanlarıyla görüştüğünü söyledi. 

Söz konusu açıklamasında "Manhattan rezidanslarından oluşan bölgede en düşük gelir grubunun oturduğu yerlerde kira bedeli 1.450 dolar civarında, aidatsa 550 dolar. Aidatın içine elektrik, su, doğal gaz da bulunuyor" ifadelerini kullanan Araç, Beşinci bulvarda iki oda iki banyo apartman dairesinin fiyatının 25 bin dolar, Central Park manzaralı dört oda 4 banyolu dairenin fiyatının ise 65 bin dolar olduğunu aktardı. 

"Sosyetenin oturduğu lüks semtlerde ise Ricky Martin‘e komşu olmak isterseniz 7 oda, 7 banyolu bir rezidans dairesi 150 bin dolar seviyesinde" diye konuşan Araç, Manhattan’da Kasım ayından Aralık ayına kadar kiraların düştüğünü, kırsal bölgelerde ise kiraların arttığını dile getirdi. 

Manhattan’da da iki odalı normal bir ailenin oturabileceği bir dairenin fiyatının da 4 bin dolar seviyesinde, aidatın da 600 dolar civarında olduğunu açıklayan Araç, "ABD’de net asgari ücret 1.700 dolar civarında. Yani oturabileceğiniz bir konut üç asgari ücret toplamı" diye konuştu. 

İstanbul da hangi ilçede kiralar kaç TL? Maslak, Seyrantepe, Ümraniye... Tek tek açıklandı!

İstoç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gayrimenkul Uzmanı Şenay Araç, İstanbul’daki konut fiyatlarını da tek tek açıkladı. 

Şenay Araç, "İstanbul’a baktığımızda Maslak’ta sitede 3+1 evin kirası 60 bin TL, aidatı 4 bin 200 TL, 4+1 dairenin kirası 90 bin TL, aidatı ise 6 bin 500 TL, Seyrantepe’deki sitede 4+1 dairenin kirası 110 bin TL, aidatı 6 bin 500 TL, 3+1 dairenin kirası 90 bin TL, aidatı 5 bin TL, yine Maslak’taki başka bir sitede 3+1 daire 60 bin TL, Halkalı Tema İstanbul 2’de 3 +1 dairenin kirası 50 bin TL, aidatı 5 bin TL, 4+1 dairenin kirası 75 bin TL, Ümraniye’de site içerisinde 3+1 daire 46 bin TL, Bağcılar Batışehir‘de 2+1 daire 25 bin TL, Bağcılar’da 4+1 daire 35 bin TL, Sancaktepe‘de 3+1 evin aylık kirası 35 bin TL yine Sancaktepe‘de 4+1 dubleks dairenin kirası 50 bin TL, Ataköy’de deniz manzaralı 3+1 daire 140 bin TL, 4+1 dairenin ise 200 bin TL seviyesinde olduğu söylenebilir" açıklamasında bulundu. 

TCMB Başkanı Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi! Ünlü profesör vatandaşlara sordu: Bu ne demek?

Merkez Bankası Başkanı bile İstanbul’da ev kiralayamıyorsa asgari ücretli ne yapsın?

İstanbullular, TCMB Başkanı Erkan'ın yüksek kira açıklamasına ne dedi? Ucuz ev var mı, yok mu?


Geri Dön