28 / 04 / 2024

Deprem bölgesindeki 46 bin konutun inşaatı tamamlandı!

Deprem bölgesindeki 46 bin konutun inşaatı tamamlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki 46 bin konutun inşaatını tamamladıklarını belirterek bunları peyderpey teslim edeceklerini söyledi.



Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde 30 Kasım- 12 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı öncesinde, Türkiye'nin müzakere önceliklerini ve iklim değişikliği ile mücadele eylem planlarını değerlendirmek için Ankara'da 'İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu Toplantısı' gerçekleştirildi. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İller Bankası Macunköy Tesisleri'nde toplantıya ilişkin açıklamalar yaptı.

'İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ARTIK ÜLKELERİN GÜVENLİK MESELESİ'

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadelesinin hızlı bir biçimde sürdüğünü kaydederek,  "Ortak evimiz dünyamız iklim değişikliğinin ağır etkileriyle karşı karşıya kaldı. Bu anlamda Akdeniz iklim kuşağındaki Türkiye de iklim değişikliğinden en fazla etkilenen ülkelerin başında geliyor. İklim değişikliğinin en büyük nedeni, sanayi devrimi ile başlayan çok üretim, çok tüketim ve çok kirletmeye dayalı şekilde karşımıza çıkıyor. Dünya bir denge üzerine yaratılmış, söz konusu bu denge bozulduğu zaman felaketler de ardı arkasına geliyor. Sizin doğayı tahrip etmemeniz gerekiyor, atmosferi kirletmemeniz gerekiyor. Eğer bunu yaparsanız, tabiat da adeta sizden intikam alıyor. Bir bölgede seller, bir başka bölgede yangınlar, kuraklıklar, bir başka bölgede müsilaj karşınıza felaket şeklinde çıkıyor. Ülke olarak iklim değişikliğiyle mücadeleyi siyaset üstü ve sınır tanımayan konular şeklinde ele alıyoruz. Hatta iklim değişikliğini artık ülkelerin güvenlik meselesi olarak görüyoruz" diye konuştu.

Deprem bölgesindeki 46 bin konutun inşaatı tamamlandı!

'DEPREM BÖLGESİNDEKİ 46 BİN KADAR KONUTU TAMAMLADIK'

Yaptığı açıklamada ayrıca deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarla ilgili de önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinde 850 bin bağımsız bölümün hasar gördüğünü, 18 milyon vatandaşın ise zarar gördüğünü ve yaraları sarabilmek için büyük bir gayret içinde olduklarını dile getirdi.

Açıklamasında toplamda 200 bin konutun inşasına başladıklarını ve 'Yerinde Dönüşüm' projesine 245 bin kişinin başvurduğunu kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Köy evlerinin tamamını çelik karkas üzerinden inşa edeceğiz 100 bine yakın konutun da ihalelerine başladık, onları da yapmayı sürdürüyoruz. İlk etapta şu an için 46 bin kadar konutu tamamladık. Bunları da peyderpey sahiplerine teslim edeceğiz. Her ay 30 bin, 40 bin, 50 bin civarında bu konutları ve iş yerlerini teslim etmeyi sürdüreceğiz. Söz vermiş olduğumuz gibi çok kısa bir zaman içerisinde bu yaraları saracağız. O bölgelerde 2 yıla kalmadan hayatın normalleşeceğini, herkesin zararlarının giderileceğini, yıkılan evlerin yapılacağını, iş yerlerinin baştan inşa edileceğini çok net ifade edebilirim" dedi.

Antalya Kemer'e 445 milyonluk 5 yıldızlı otel yatırımı! 

Milli Emlak'tan Aksaray'da yüzde 20 indirimle satılık 7 arsa!

Işıklı Mimarlık Pendik konut projesi resmen başlıyor! Yayalar Mahallesine 650 adet yeni konut!


Geri Dön