28 / 04 / 2024

Milli Emlak'tan Aksaray'da yüzde 20 indirimle satılık 7 arsa!

Milli Emlak'tan Aksaray'da yüzde 20 indirimle satılık 7 arsa!

Ortaköy Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Aksaray'da yer alan 8 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 7 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.



Ortaköy Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Aksaray'da yer alan 8 adet arsayı satışa çıkardı.

Satışa çıkarılan arsaların muhammen bedelleri 42 bin 182 TL ile 184 bin 225 TL arasında, geçici teminat bedelleri ise 4 milyon 218 bin TL ile 18 bin 422 TL arasında değişiyor.

Yüzde 20 indirim ve taksit imkanı sağlanan söz konusu satış ihalesi 7 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Milli Emlak tan Aksaray da yüzde 20 indirimle satılık 7 arsa!

ORTAKÖY KAYMAKAMLIĞI
(MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİ'NDEN)
İLAN

1- İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Hazine’ye ait taşınmaz malların, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesi gereği, Açık Teklif Usulü ile satışı yapılacaktır.      
2- İhale aşağıda belirtilen gün ve saatte, Hükümet Konağı Milli Emlak Şefliği odasında toplanacak Komisyonca yapılacaktır.
3- İhaleye katılabilmek  için  isteklilerin, ikametgah belgesi, nüfus cüzdanı örneği,  geçici  teminatı  yatırdıklarına  dair  makbuzları  veya  geçici teminat mektubunu, tüzel kişiler için ayrıca yıl içinde onaylı  sicil kaydı ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak kişiye verilmiş noter onaylı yetki belgesi ve imza sirkülerinin örneği,  ihale saatine kadar komisyon başkanlığına vermeleri zorunludur.
4- İstekliler Kanunun 37. Maddesine uygun olarak düzenleyecekleri teklifleri iadeli taahhütlü bir mektupla gönderebilirler, posta ile yapılacak  tekliflerdeki gecikmeler halinde teklif vermeleri zorunludur.
5- Bakanlığımızca Hazine taşınmazlarının satışlarında %1 Döner Sermaye tahsil edilecektir. Kesinleşen ihale bedeli üzerinden taşınmaz mallarda K.D.V. alınmayacaktır.
6- Hazine’ye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesnadır.
7- Satışı yapılan taşınmazlardan peşin ödemelerde %20 indirim uygulanacaktır ve satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süreyle Emlak Vergisine tabii değildir.
8- Satışı yapılan taşınmazlar peşin alınabileceği gibi 1/4'ü   peşin   kalanı en fazla 2 yılda eşit taksitlerle ve üçer aylık dilimler halinde kanuni faiz ile birlikte ödenebilir. 
9- Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Şartname ve ekleri ücretsiz olarak Milli Emlak Şefliğinde görülebilir.
10- Alıcılar, tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri ve işgalli taşınmazlarda doğabilecek her türlü ihtilaflar alıcısına aittir. 

Depremin merkez üssü Pazarcık'taki afet konutlarının teslimleri için geri sayım başladı!

Milli Emlak'tan Konya'da taksitle arazi!

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!


Geri Dön