28 / 04 / 2024

Depremin merkez üssü Pazarcık'taki afet konutlarının teslimleri için geri sayım başladı!

Depremin merkez üssü Pazarcık'taki afet konutlarının teslimleri için geri sayım başladı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki iki depremden birincisinin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde inşa edilen kalıcı konutların teslimleri için geri sayım başladı...



"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen ve 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki depremden birincisinin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde hayata geçirilen kalıcı konutlar, FPV dronla görüntülendi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre çalışmalarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde, "Türkiye Tek Yürek" kampanyası çerçevesinde Elbistan ve Pazarcık'ta yapımı tamamlanan afet konutlarının bir bölümü teslim edilmek üzere hazırlandı.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre çevre düzenlemesi dahil kısa sürede oturulabilir hale getirilmesi hedeflenen Pazarcık'taki konutlar, Anadolu Ajansı (AA) ekipleri tarafından FPV dronla görüntülendi. İnşaat çalışmaları esnasındaki faaliyetlerin bir bölümü de hızlandırılmış çekim tekniğiyle kayıt altına alındı.

Yine verilen bilgiye göre depremden yoğun şekilde etkilenen Pazarcık'ta 3 bin 214 konut inşa edilecek.    

Depremin merkez üssü Pazarcık taki afet konutlarının teslimleri için geri sayım başladı!

ELBİSTAN'DAKİ AFET KONUTLARI DA TESLİM İÇİN GÜN SAYIYOR

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde, "Türkiye Tek Yürek" kampanyası çerçevesinde Elbistan ve Pazarcık'ta inşaat çalışmaları tamamlanmış olan afet konutlarının bir kısmı, teslim edilmek üzere hazırlandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre çevre düzenlemeleri dahil tüm işlemlerinin kısa zamanda tamamlanmasının planlandığı daireler Anadolu Ajansı (AA) ekipleri tarafından FPV dronla görüntülendi.

Yaptığı son dakika açıklamasında "Asrın felaketi" olarak belirtilen ve toplamda 11 şehri derinden etkileyen 6 Şubat tarihindeki depremlerin büyük hasara neden olduğu Kahramanmaraş'ta kamu kurumları, belediyeler ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla yaraların hızla sarıldığını kaydeden Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, bu kapsamda inşaat çalışmalarına başlanmış olan konutların hızla yükselmeye devam ettiğini dile getirdi.

Verilen bilgilere göre Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, oluşturulmuş olan alanların alt yapısı ve sosyal tesisleri ile daha yaşanabilir olduğunu da kaydederek, "Depremlerde konutları yıkılan ya da ağır hasar alan afetzedelerin en kısa zamanda kalıcı konutlara yerleştirilmesi için başlatılmış olan çalışmalar, gece gündüz demeden sürüyor." dedi.


Geri Dön