28 / 04 / 2024

DD Mortgage konut kredisi portföyünü Yapı Kredi'ye devretti

DD Mortgage konut kredisi portföyünü Yapı Kredi'ye devretti

Yapı Kredi ve Türkiye'nin ilk konut finansmanı şirketi DD Mortgage, Türkiye'de bir ilke imza atarak ilk konut kredisi portföyü devrini gerçekleştirdi



DD Mortgage'nin mevcut portföyünün bir bölümünü oluşturan 36 milyon TL'yi kapsayan sözleşme, 4 Şubat tarihinde imzalandı. Portföy devri kapsamındaki kredi müşterileri, bundan böyle mevcut kredi koşullarında bir değişiklik olmaksızın Yapı Kredi'den hizmet alacaklar.

Portföy devri ile gelişmiş  piyasalardaki uygulamalara paralel olarak ürün çeşitliliğinin yanı sıra, piyasaların derinleşmesi ve kaynak maliyetlerinde tasarruf ekonomisinin yaratılması ile tüketici lehine birçok avantaj sağlanması öngörülüyor.

--

Yapı Kredi'nin DD Mortgage'ın mevcut portföyünün bir bölümünü devraldığı bildirildi

Konuya ilişkin yapılan ortak açıklamada, Türkiye'de bir "ilke imza atılarak" ilk konut kredisi portföyü devrinin gerçekleştirildiği, DD Mortgage'ın mevcut portföyünün bir bölümünü oluşturan 36 milyon lirayı kapsayan sözleşmenin 4 Şubat'ta imzalandığı kaydedildi.

Portföy devri kapsamındaki kredi müşterilerinin, bundan böyle mevcut kredi koşullarında bir değişiklik olmaksızın Yapı Kredi'den hizmet alacakları belirtilen açıklamada, portföy devri ile gelişmiş piyasalardaki uygulamalara paralel olarak ürün çeşitliliğinin yanı sıra piyasaların derinleşmesi ve kaynak maliyetlerinde tasarruf ekonomisinin yaratılması ile tüketici lehine birçok avantaj sağlanmasının öngörüldüğü vurgulandı.
AA



Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Türkiye'ninilk konut kredisi devri

Konut finansmanı sektörünün önde gelen oyuncusu Yapı Kredi ve Türkiye'nin ilk konut finansmanı şirketi DD Mortgage, Türkiye'de bir ilke imza atarak ilk konut kredisi portföyü devrini gerçekleştirdi. DD Mortgage'nin mevcut portföyünün bir bölümünü oluşturan 36 milyon TL'yi kapsayan sözleşme, 4 Şubat tarihinde imzalandı. Portföy devri kapsamındaki kredi müşterileri, bundan böyle mevcut kredi koşullarında bir değişiklik olmaksızın Yapı Kredi'den hizmet alacaklar. 

Portföy devri ile gelişmiş piyasalardaki uygulamalara paralel olarak ürün çeşitliliğinin yanı sıra, piyasaların derinleşmesi ve kaynak maliyetlerinde tasarruf ekonomisinin yaratılması ile tüketici lehine birçok avantaj sağlanması öngörülmektedir.

DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, "ABD'de ortalama bir tüketici kredisini bitirinceye kadar, 3 banka değiştiriyor. ABD'de çok yaygın yapılan bir uygulama. Türkiye'de, bir çok ilki yaptığımız gibi bunu da ilk kez biz yapıyoruz. Portföyümüzde yer alan kredilerin yaklaşık üçte birini Yapı Kredi Bankası'na devrediyoruz. İlk işlem genellikle küçük olur. İkinci ve üçüncü işlemler daha büyük olacak. Yaklaşık 400'e yakın müşteriyi kapsıyor. Bütün operasyonlar tamamlandı. Müşterilerimiz ilk başka bize ödeme yapibelecek. zamanla tüm işlemler Yapı Kredi'ye transfer edilecek" dedi.
Tebernüş Kireçci


Yapı Kredi konut kredi portföyü aldı

Yapı Kredi ve DD Mortgage, Türkiye'de ilk konut kredisi portföyü devrine imza attı. 36 milyon TL'yi kapsayan sözleşmeyle, devir kapsamındaki kredi müşterileri, mevcut kredi koşulları değişmeden Yapı Kredi'den hizmet alacak.
Sabah

DD Mortgage alacağını YKB'ye sattı

İSTANBUL - Yapı Kredi'nin DD Mortgage'ın mevcut portföyünün bir bölümünü devraldığı bildirildi. Açıklamada, Türkiye'de bir `ilke imza atılarak' ilk konut kredisi portföyü devrinin gerçekleştirildiği, DD Mortgage'ın mevcut portföyünün bir bölümünü oluşturan 36 milyon lirayı kapsayan sözleşmenin 4 Şubat'ta imzalandığı kaydedildi. Portföy devri kapsamındaki kredi müşterilerinin, bundan böyle mevcut kredi koşullarında bir değişiklik olmaksızın Yapı Kredi'den hizmet alacakları belirtilen açıklamada, portföy devri ile piyasaların derinleşmesi ve kaynak maliyetlerinde tasarruf ekonomisinin yaratılması ile tüketici lehine birçok avantaj sağlanacağı vurgulandı.
Radikal

Konut finansmanında işbirliği 
 
Yapı Kredi Bankası, Doğan Holding'in konut finansmanı sağlayan şirketi DD Mortgage'ın portföyünün bir bölümünü devraldı. 

Konuya ilişkin yapılan ortak açıklamada, sözleşmenin 36 milyon liralık portföyü kapsadığı ifade edildi. Buna göre devir kapsamındaki kredi müşterileri, bundan böyle mevcut kredi şartlarında bir değişiklik olmaksızın Yapı Kredi'den hizmet alacak.
Zaman


Geri Dön