27 / 04 / 2024

Dedeman, 6 yılda 23 otel açacak!

Dedeman, 6 yılda 23 otel açacak!

Dedeman Turizm Yatırımları A.Ş, altı yılda 23 otel açmayı planlıyor



Dedeman Turizm Yatırımları A.Ş Genel Müdürü Tamer Yürükoğlu, altı yılda 23 otel açmayı planladıklarını
belirterek, Avrupa'da belli başlı kentlerde de genişlemeyi düşündüklerini söyledi.

Yürükoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl dört otel açtıklarını, bunlardan üçünün Suriye'de, birinin ise Gaziantep'te olduğunu kaydederek, yeni bir otel açmanın çok özveri isteyen bir iş olduğunu vurguladı.

Özellikle son yıllarda Türkiye ve Suriye'nin yakınlaşmasıyla bu ülkede ihaleye girdiklerini bildiren Yürükoğlu, dünyanın devi denilecek firmalar arasından, üç otelin ihalesini kazandıklarını belirtti.

Yürükoğlu, Suriye'de üç otelle bir numaralı uluslararası otel zincirine sahip olduklarını, burada dördüncü otelin açılması için sözleşme imzalama aşamasına gelindiğini, son projenin tamamlanmasıyla Suriye'de 1400 yatak kapasitesiyle hizmet vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Şirketin yatırım çalışmalarında Türkiye ile tarihi ve ticari bağları bulunan komşu ülkelere öncelik vermeyi hedeflediğini dile getiren Yürükoğlu, "Suriye sınır komşumuz. Bunun yanında Türk Cumhuriyetleri ile de kültürel ve tarihe dayalı bağlarımız var. Ayrıca, Avrupa'da belli başlı büyük kentlerde genişlemeyi düşünüyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

-"İRAN'DA DA BİR NUMARA OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"-
İran'da başlattıkları projede son aşamaya geldiklerini belirten Yürükoğlu, şunları söyledi:

"İnşaatı bitti. Şiraz'daki otelin donanımları yapılıyor. Onu da 2010'nun ortalarına doğru açacağız. 100 odalı bir otel. Şah döneminden sonra İran'a giren ilk uluslararası otel zinciri biz oluyoruz. Şiraz kentiyle başlıyoruz. İran için çok özel bir kent. Tarihi zenginliği çok olan bir kent. Daha sonra İran'da başka projelerimiz devam edecek. İran'da görüşmeleri devam eden projelerimiz var.

Suriye'de bir numarayız. İran'da da bir numara olmaya çalışıyoruz." Özbekistan, Azerbaycan ve Ukrayna'da otel açmak için çalışmalarda bulunduklarını anlatan Yürükoğlu, grubun toplamda 22 oteli bulunduğunu, bunun yanı sıra sözleşmesi imzalanması ve 2012'ye kadar devreye girecek beş otelle birlikte sayının 27 ulaşacağını bildirdi.

-BERLİN'DEKİ PROJE-
Dedeman'da 3 bin 200 kişinin istihdam edildiğini, 2016'da yeni açılacak otellerle birlikte bu sayının yaklaşık 8 bine ulaşmasının beklendiğini dile getiren Yürükoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eski Yugoslavya dediğimiz ülkelerle temas halindeyiz. Romanya, Hırvatistan ve Almanya'da büyük ihtimal Berlin'de bir proje olacak. Yurt dışı ülkeleri arasında Libya planlarımız içinde. 50. kuruluş yılımızda, yani 2016'da 50 otele ulaşmayı amaçlıyoruz. Bunların minimum yüzde 30'u yurt dışında olsun istiyoruz. Şu anda toplam otel sayımızın yüzde 30 yurt dışında. O hedefimize ulaştık, ama bu belki yüzde 40'a çıkabilir. 6 yıl içinde 23 otel açmayı planlıyoruz. Göstergeler ve talepler o kadar farklı ülkelerden geliyor ki, bunu başaracağımıza inanıyoruz. İspanya'dan da talep geliyor."

Dedeman'ın, Türkiye'nin ilk otel zinciri olması ve kalitesi bakımından çok önemli bir marka olduğunu kaydeden Yürükoğlu, "İlk otelimiz 1966 yılında Ankara'da açıldı. Ankara'da kime sorarsanız sorun ya çocuğunun sünnetini ya düğününü bizim otelde yapmıştır. İlla bir anısı vardır. Özellikle Anadolu halkımızın misafirperverliği nedeniyle Dedeman tercih ediliyor. Yurt dışında da bizi kendilerinden görüyorlar" dedi.

Otellerde istihdam edilecek yetişmiş eleman sıkıntısı yaşadıkları için Dedeman Akademi'yi kurduklarını kaydeden Yürükoğlu, "Uluslararası zincirlerin farklı markalarla ülkemize girmesi, bu olayı daha vahim hale getirdi. O yüzden deneyimli ve bu işe yatkın eleman bulmak zor. Bu nedenle iki yıl önce kendi bünyemizde Dedeman Akademi'yi kurduk. Burada her kademedeki personelin ve müdürün yetiştirilmesini amaçlıyoruz. Son iki yılda sekiz müdürümüzü kendi bünyemizden yetiştirdik. Bu otel sayısı içerisinde büyük bir rakam" diye konuştu.
AA


Geri Dön