29 / 04 / 2024

Değirmenyeni Köyü ve Karaağaç Mahallesi tahliye edilecek!

Değirmenyeni Köyü ve Karaağaç Mahallesi tahliye edilecek!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, taşkın riski nedeniyle Karaağaç Mahallesi 'nde 500 kişinin, Değirmenyeni Köyü'nün ise tamamının tahliye edileceğini açıkladı. Arama kurtarma ekipleri Edirne'ye yönlendirildi.



Vali Şahin, tedbiren Sağlık Bakanlığı'ndan, AFAD ve askeriyeden helikopter talep ettiklerini ve arama kurtarma ekiplerinin de Edirne'ye yönlendirildiğini söyledi.


GEÇİŞLER ASKERİ PALETLİ ARAÇLARLA YAPILACAK


Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması sonucu Meriç ve Tunca Nehri'nin taşmasıyla yaşanan sel felaketinde yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesine uluşamı sağlayan Lozan Caddesi'nin sular altında kalması nedeniyle tekerlekli araç geçişlerine kapatıldı. Bu nedenle Pazarkule'den Yunanistan'a karayolu ile geçişler durdu. Karaağaç Mahallesi'ne geçişler paletli askeri araçlarla sağlanacak. Meriç Nehri kenarındaki iş yerleri ile şehitlik sular altında kaldı. Denizi andıran görüntülerin yaşandığı yol boyunca, Kent ormanı ve Edirne İl Orman İşletmeleri Müdürlüğü binasını da sular altında bulunuyor.


CEPHANELİK TAŞINIYOR


Edirne 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı askeri birliklere ait Yunanistan sınırındaki cephaneliklerde bulunan 93 ton mühimmat güvenli bölgelere taşınmaya başlandı.


Zaman


Geri Dön