Genel

Dekorasyon mağazaları yeni yılla birlikte hareketlendi!

Ferhan İstanbullu: Yeni yıl, hediyelikler, geçen yılın ‘en’leri listeleri uçuşuyor diye şehrin dekorasyon mağazalarında başgösteren hareketi göz ardı edemezdim

-Yıl sonunda gazetelerin ‘en’ listelerinin çokluğu, ister istemez insandaki geriye bakma güdüsünü tetikliyor. Bu konuda daha nice liste okuyacağınızı farzedip hemen pas geçiyorum. Beni asıl yılın sonunda açılan yeni mekanlar ilgilendiriyor. Açılışını merakla beklediğim Haaz Concept Store’a hâlâ gidemedim. Yolladıkları  e-postada gördüğüm ünlü sanatçı  Rachel Convers imzalı, ‘ibride’ markalı Fransız tepsileri görmek için sabırsızlanıyorum. Bir de Haaz’ın ortaklarından ve travelmodus adlı, ‘yaşam tarzı’ web sitesinin yaratıcısı Özlem Avcıoğlu’nun Travelmodus’un seçimleri başlığıyla bir araya getirdiği ürünleri mutlaka görmek lazım. Hepsi türünün tek örneği parçalarmış.
-Bu hafta Frida Kahlo-Diego Riviera sergisi açılıyor Pera Müzesi’nde. Mutlaka görmek lazım. 2010’un benim için şanslı anlarından biri, Frida Kahlo’nun retrospektif sergisini izleyebilmek oldu. O kadar kapsamlı olmasa da İstanbul’da Frida’nın eserlerini görebilmek ne güzel.
-Hakan Ezer’in hem kendi tasarladığı hem de dünyanın farklı köşelerinden tasarım klasiği olmuş mobilyaları satışa sunduğu mağazası Möble’de büyük indirim varmış. Ezer, müstesna seçimleriyle her yaptığı merak edilen bir tasarımcı. Möble’deki mobilya seçkisi de çok beğenilmişti. indirimden 1-2 parça düşürebilmek şahane olur! Belli ki Nişantaşı turuma Haaz’dan sonra Möble’yi de eklemem gerekecek. www.moble.com.tr
-Dekorasyondan bir girdim pir girdim... Şimdi de aklıma Hamam mağazalarını ne kadar beğendiğim geldi.  Çok kaliteli ev tekstili ürünleri sunan yüzde 100 yerli marka; Conran, Printemps, Le Bon Marche, Selfridges, Harrods, Takashimaya gibi dünya çapındaki büyük mağazalarda satılıyor. Bu arada Hamam’ın mağaza ve corner’larını Andrew Martin ödüllü tasarımcımız Zeynep Fadıllıoğlu tasarlıyormuş. Son dönemde New York’a giden Türkler’in uğrak mekanlarından, aktör Robert De Niro’nun sahibi olduğu New York the Greenwich Hotel de ünlü otel zinciri Mandarin Oriental da Hamam müşterisiymiş. Hamam   İstanbul’da Akaretler’de kendi mağazası ve Beymen mağazalarındaki corner’ları ile hizmet veriyor.
Milliyet Cadde/Ferhan İstanbullu