04 / 05 / 2024

Dekorasyonda yeni trend: Samimiyet ve doğallık!

Dekorasyonda yeni trend: Samimiyet ve doğallık!

Evlerimizi dekore ederken nelere dikkat etmeliyiz? Gösterişli mobilya mı yoksa sade mobilya mı tercih edilmeli? Dekorasyonda son trend nedir? İşte tüm soruların cevapları, haberimizde yer alıyor...



Dekorasyonda doğallık da ne demek, diye düşünmüş olabilirsiniz. Haklısınız. Zaten aslında her şeyin bir doğallık çerçevesinde ilerlemesi gerekir ama insanlar doğal olmaya cesaret edemiyor çoğu zaman. Kendi zevklerini yansıttıkları, içinde mutlu olabilecekleri evler dekore etmek yerine, genel beğeniye uyan, başkalarının beğeneceği tarzları tercih edip mutsuz oluyorlar. Çok baskın desenlere sahip bir duvar kağıdı yerine daha kullanışlı olan düz duvar kağıdını tercih etmek bile duygularına gem vurmak aslında. Çok beğendiysek o duvar kağıdının çerçevresinde her şeyi yeniden şekillendirmek doğru olanı. Yeni trend: Samimiyet ve doğallık!


ŞEFFAFLIK REVAÇTA

Samimiyet ve doğallıkla birlikte doğal olarak şeffaflık da yükselişte. Bir zamanlar salonların vazgeçilmezi olan vitrinler de bu yeni trendden nasibini alıp yeniden baş köşeye kuruluyor. Ama artık vitrinlere fincan takımı, kristal kadeh seti ya da likör bardağı değil, ev sahibinin her an gözünün önünde olmasını ve evine gelenlere de göstermek istediği objeler yer alıyor. Bunlar koleksiyonlar, seyahat anıları ya da çocukluktan kalan oyuncaklar olabilir.


?ÖZEL ÜRETİM DUVAR KAĞITLARI

Son zamanlarda çok duyuyoruz. Kişiye özel üretim yapan pek çok firma var. Kendi fotoğrafını duvar kağıdına bastıranlardan, en sevdikleri kanepenin desenine uygulatana kadar pek çok kullanım şekli mevcut. Fotoğraf bastırmanın iyi bir dekorasyonla kesinlikle bağdaşmayacağı kanaatindeyim. Profesyonel biri tarafından stilize edilmediği takdirde herhangi bir fotoğrafı dev boyutta duvarda görmenin hiçbir esprisi yok. Kişiselleştirme işi, sanatçı dokunuşu olduğunda ise bambaşka bir tada ulaşıyor. Bir illüstrasyon, suluboya ya da karakalem çalışması duvar kağıdını bir anda değiştirip, evinize gelenlerin hayran olacağı bir sanat eserine dönüşmesini sağlayabilir.


PANEL UYGULAMALARI FARK YARATIR

Eski, yüksek tavanlı bir apartman dairesinin duvarında orijinal kalem işi ya da tuğla duvar görmek nasıl hoş bir duygu ise, yeni, basık bir apartman dairesinde tuğla duvar görmek o kadar antipatik bir his yaratıyor. Hele televizyon ünitelerinin arkasında yaratılan o dokular, beni benden alıyor. Varsa ondan vazgeçin artık. Paneller yine yükselişte ama onların da doğalı. Yani birtakım sentetik maddelerden üretilip duvarınıza yine çok zehirli birtakım yapıştırıcılarla uygulananlar değil, doğal olanlar yükselişte. Eskiciden bulacağınız ahşap kapı ve hatta kapaklarla kendiniz bile oluşturabilirsiniz panelinizi. İsterseniz hepsini aynı renge boyayarak renk bütünlüğü sağlar, isterseniz ahşabın doğal renk ve dokusunu muhafaza edersiniz. Sizin zevkinize kalmış.



Yasemin SAVCI/Yeni Şafak 


Geri Dön