30 / 04 / 2024

Delphin markası Martı Hotel'in işletmesini aldı!

Delphin markası Martı Hotel'in işletmesini aldı!

Daha önce Martı bünyesinde bulunan oteli yeni markaları Delphin BE Prive adıyla işleteceklerini kaydeden Cömertoğlu, işletmenin sorumluluğunun ise şirketin yönetim kurulu üyesi Egemen Cömertoğlu'nda olacağını kaydetti.



Alanya'da 1980'li yıllarda açtıkları Botanik Otel ile turizme giren Cömertoğlu Ailesi, Delphin markasını şehir otelciliğine taşıdı. Delphin Ailesi olarak resort otelciliğinde elde ettikleri tecrübeyi şehir otelciliğine taşıyıp Avrupa'ya açılmayı planladıklarını belirten Cömertoğlu Otelcilik AŞ'nin Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Cömertoğlu, bir sonraki hedeflerinin ise Delphin bayrağını Avrupa'da dalgalandırmak olduğunu ifade etti. Cömertoğlu, "Ailemizin ilk jenerasyonundan aldığımız misyonu bir sonraki jenerasyonun Avrupa'ya taşıyacağı bir turizm şirketinin peşindeydik. Dolayısıyla diğer ülkelerdeki şehir oteli hayalimizi önce İstanbul'da pekiştirmek istedik. Uzun zamandır İstanbul'da bir şehir oteli için arayış içindeydik. Bizim için önce lokasyon, sonra altyapı ve otelin kaliteli ve lüks olması önemliydi" dedi. 

'DELPHIN BE PRIVE' MARKASI 

Daha önce Martı bünyesinde bulunan oteli yeni markaları Delphin BE Prive adıyla işleteceklerini kaydeden Cömertoğlu, işletmenin sorumluluğunun ise şirketin yönetim kurulu üyesi Egemen Cömertoğlu'nda olacağını kaydetti. Cömertoğlu, tesise ilişkin olarak ise şu bilgileri verdi: "273 odalı, 5 yıldızlı süper lüks otelin odalarından en küçüğü 35, en büyüğü 250 metrekare. Bu odalardan 91'i klasik, 54'ü superior, 94'ü deluxe, 18'i corner suit, 9'u premium suite. Otelde ayrıca 3 tane 87 metrekarelik site ve bir tane 250 metrekarelik kral dairesi var. Otelin tasarımı Türkiye'nin en ünlü mimarları ve iç mimarları tarafından yapıldı. Otelin SPA'sı İstanbul'da başka otelde bulunmayacak kadar lüks. Resortte yeni oluşturduğumuz Delphin BE markasını, Delphin BE Prive olarak buraya taşıyoruz. Antalya'da yeni açacağımız resort otel de Delphin BE Resort. Delphin'e yeni bir marka ekledik. BE markası, bizim üst kalitemizle hem Avrupa'da hem de resortte açacağımız bayrağın ismi olacak." 

'HER ŞEYİ BİLİYORUZ HAVASINDA DEĞİLİZ'

Bugüne kadar resort otelciliğinde faaliyet gösteren Delphin'in şehir otelciliğinde nasıl bir yol izleyeceğini de açıklayan Cömertoğlu, "Resort otelcilikten gelen operasyon tecrübemizi şehir otelciliği yapmış profesyonellerle harmanlayarak, kusursuz Delphin otelciliği kalitesini şehir oteli misafirlerine de açma peşindeyiz. Oradan gelip de 'Biz her şeyi biliyoruz' havasında değiliz. Zaten Avrupa, Ortadoğu ve Rusya pazarlarında Delphin çok tutulmuş bir marka. Oteli açtığımız bölge olan Taksim Talimhane de bu pazarlara hitap ediyor. Resortte bizim kalitemizi bilen insanlar, hem şehir otelimize gelecek, hem de diğer insanlara tavsiye edecektir" cevabını verdi. 

'AİLEMİZİN EN BÜYÜK HAYALİYDİ' 

Cömertoğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Ailemizin, yıllardır ödüller kazandırdığımız Türk turizm bayrağını yurtdışına taşıma hayali vardı. Ancak yurtdışına giderken 'Kendi ülkemizde şehir otelciliği tecrübesi yaşamadan gitmeyelim' dedik. Yıllardır bakıyorduk ama böyle bir lokasyonda böyle bir lüksü bulamadığımız için kendi markamıza yakıştıramamıştık. Ama bu otel bizim markamızın ağırlığını taşıyabilecek, yıllardır müşterilere sunduğumuz kalitenin hakkını verebilecek lükse, konuma ve olanaklara sahip bir otel. 

'BU KADAR İYİ BİR OTEL YOK' 

Bu otel yatırımındaki ilk amacımız kardan çok Delphin bayrağını iyi bir lokasyonda dalgalandırmaktı. İstanbul'daki krizin Antalya'dakinden daha büyük olduğunu gördük. Her şeyden önce bu otelin kendisi bir fırsattı. Bu otelin lokasyonu, otopark olanağı, lüksü, odalarının büyüklüğü, toplantı salonları, banket olanakları var. Taksim'de bu kadar olanağa sahip başka bir otel yok."


Antalya Yeni Alanya


Geri Dön