02 / 05 / 2024

Demir İnşaat 2013’te bin 200 konut üretmeyi hedefliyor!

Demir İnşaat 2013’te bin 200 konut üretmeyi hedefliyor!

2013’te bin 200 yeni konut üretmeyi hedeflediklerini vurgulayan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 2012’nin ilk 11 ayında 80 milyon TL ciro elde ettiklerini 2013’te ise satışlarını yüzde 70 artıracaklarını söyledi…




 Demir İnşaat 2013’te bin 200 konut üretmeyi hedefliyor!


Demir Romance görücüye çıkıyor

Beylikdüzü’nde E-5 yanında, metrobüs durağına çok yakın bir noktada yükselecek olan Demir Romance projesini görücüye çıkarmaya hazırlandıklarını söyleyen Demir, toplam 766 konut, 60 ticari birim ve 26 adet villadan oluşacak projemizdeki konutlarla tanışma fırsatını; lansman öncesi çok özel fiyatlar ve avantajlı ödeme seçenekleri ile sunuyoruz dedi. Demir Romance projelerinin harfiyat çalışmalarına başladıklarını söyleyen Demir, farklı bölgelerde araştırmalarının olduğunu ve 2013 yılı için yeni yatırım bölgelerini şimdiden tespit ettiklerini vurguladı. 


Haramıdereye de proje

Haramıdere’de yeni bir projeye daha başlayacaklarının altını çizen Demir, “Yatırım anlamında sadece bu projelerle kalmayacağız. İstanbul’da başta Hadımköy’de yeni bir projeye başlayacağız, ayrıca, farklı lokasyonlar için değerlendirme çalışmalarımız da sürüyor” dedi. 


Hedef bin 200 konut

2013’te bin 200 konut üretmeyi hedeflediklerini vurgulayan Demir, Ukrayna’nın Vinisa şehrinde 26 bin metrekarelik, Kiev’de de 530 bin metrekarelik otel, AVM, plaza ve konut projelerinin ön çalışmalarını sürdürdüklerini ve 2013’te uygulamaya geçeceklerini belirtti. 


 Demir İnşaat 2013’te bin 200 konut üretmeyi hedefliyor!


Ayışığı Vadi’de Nisan 2013’te teslimler başlıyor

Ayışığı Vadi Evleri’nde satışların yüzde 80 tamamlandığını söyleyen Demir, projenin teslim tarihine kadar kalan konutları da bitirmeyi planlıyoruz dedi. Projenin inşaatının yüzde 85’inin tamamlandığını ifade eden Demir, “Gerek yeni yatırımlarımız, gerekse inşaat sürecine devam ettiğimiz projeler açısından baktığımızda 2012 yılının Demir İnşaat için oldukça verimli geçtiğini söyleyebilirim. Temelini 2011 yılında attığımız Ayışığı Vadi Evleri inşaatını yüzde 85 oranında tamamladık. 489 konuttan oluşan projeyi kontrat tarihimiz olan Mayıs 2013’ten önce teslim etmek üzere çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Teslim tarihi olarak Nisan 2013’ü hedefliyoruz” dedi. 


Esas canlanma 2013’ün ikinci yarısından sonra başlayacak

2012’de sektörün gelişimini destekleyecek birçok adım atıldığını ancak bunların 2013’ün ikinci yarısından itibaren kendini göstereceğini söyleyen Demir, “2012 yılının ilk ayları inşaat sektörü için pek de umut verici değildi. Ancak hükümetimizin arka arkaya hayata geçirdiği yasalar sektörümüzün gelişimini olumlu yönde etkileyecek. Mütekabiliyet yasası, kentsel dönüşüm, tüketici yasası; canlılık sürecine katkı sağlayacak en önemli etkenler. Olumlu yansımaların ancak 2013 yılının ikinci yarısında kendini göstereceğine inanıyorum” diye konuştu. 


KDV ve maketten satışın netleşmesi şart

Bazı belirsizliklerin sektörün gelişiminin önünde engel oluşturduğunu ifade eden Demir, KDV oranlarındaki farklılık ve yeni tüketici yasası ile getirilen maketten satış konusunun netleşmesinin şart olduğunu belirtti. Demir, sektör adına dernek ve birliklerin sorunları dile getirmeleri ve sorunun çözümü için daha aktif şekilde kendilerini temsil etmeleri gerektiğini vurguladı. 


Faiz oranlanlarındaki düşüş talebi canlandıracak

Konut kredilerindeki faiz oranlarının düşüşü konuta olan talebi artıracağını söyleyen Demir, “Konut kredilerinde uygulanan faizler son dönemde düşme seyri gösteriyor. Bu durumun 2013 yılın ilk aylarında da devam edeceğini ön görüyoruz. Faizlerin düşüşü tüketicinin satın alma eğilimine artı katkı sağlayacağından sektörümüzde bu anlamda da bir canlanma yaşanacaktır” şeklinde konuştu.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön