26 / 07 / 2024

Demir İpek Yolunda hesap şaştı, proje değişiyor!

Demir İpek Yolunda hesap şaştı, proje değişiyor!

Demir İpek Yolu olarak da nitelendirilen Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesinde hesaplar şaştı. Projenin 76 kilometrelik Türkiye bölümü için öngörülen 290 milyon TLnin tamamı harcandı...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Demir İpek Yolu olarak da nitelendirilen Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesinde hesaplar şaştı. Projenin 76 kilometrelik Türkiye bölümü için öngörülen 290 milyon TLnin tamamı harcandı. Ancak, işin yüzde 30-35lik bölümü bitirildi. Projenin tamamlanması için kısa süre içinde 700- 750 milyon TLlik yeni ihale açılacak. BTK Projesi, Azerbaycanın başkenti Baküden başlıyor. Gürcistanın Tiflis ve Ahılkelek kentlerinden geçerek Karsa ulaşacak projenin Türkiye bölümünü, Özgün Yapı-Çelikler Yapı yürütüyor.

PROJE DEĞİŞİYOR, HAT GİDİŞ - DÖNÜŞ OLACAK
Projenin tamamlanması için 1 milyar TL düzeyinde yatırım yapılması gerektiği hesaplandı. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, projede bazı değişiklikler ve ek işlerin söz konusu olduğunu belirterek, Yeni ihale kapsamında hat gidiş-dönüşe uygun hale gelecek dedi. Bakanlık yetkilileri, projenin tamamlanması için yeni bir ihaleye çıkılacağını belirterek, Bu konuda çalışmalar sürüyor dedi.

OLCAY AYDİLEK/GAZETE HABERTURK

 


Geri Dön