05 / 05 / 2024

Demir Romance’ta son 5 ay!

Demir Romance’ta son 5 ay!

Demir İnşaat’ın ağustos ayında teslim etmeye hazırlandığı Demir Romance projesinde sona yaklaşıldı. Teslime beş ay kalan projede 60 bağımsız bölümden oluşan ticari alanların satışı sürüyor.



Demir İnşaat’ın ağustos ayında teslim etmeye hazırlandığı Demir Romance projesinde sona yaklaşıldı.


Teslime beş ay kalan projeden ev alanlar yüksek kazanç elde ederken, 60 bağımsız bölümden oluşan ticari alanların satışı sürüyor. Proje, hızlı satış grafiğinin yanı sıra yüksek prim potansiyeli ile de yatırımcılar tarafından tercih ediliyor.


Bağdat Caddesi’nde ev 240 bin TL


icralik.com’un verilerine göre Bağdat Caddesi’nde lüks bir projede 114 metrekarelik 2+1 daire, 9 Nisan 2015 tarihinde icradan satılacak. Dairenin fiyatı icradan 240 bin liradan satışa sunulurken, aynı dairenin 2. el piyasa fiyatı 710 bin lira. Keza Etiler, Nispetiye Mahallesi’nde 160 metrekarelik 3+1 dairenin fiyatı icradan 375 bin TL’den satışa sunulurken piyasa bedeli 1 milyon lira.


Özak GYO, gelirini 4 kat artırdı


Antalya Belek’teki Ela Quality Resort Hotel ile turizm, İstanbul’da Hayat Tepe ve Bulvar 216 yatırımlarıyla büyüyen Özak GYO, 2014 gelirini 4 kat artırarak 383 milyon liraya çıkardı. Bunun 278 milyon lirasını konut ve ofis satışından elde eden şirket, net kârını ise 220 milyon liraya ulaştırdı. Şirket, bu yıl Kazlıçeşme ve  İzmir  Alsancak projelerine odaklanmayı planlıyor.


Dolar, enflasyonu etkileyecek


İstanbul Jewelry Show’da konuşan Kuyaş Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, “FED’in 2008’den beri uyguladığı devlet tahvili alımı, yani dünyaya bol sıcak para dağıtımı sona erdi. Bunun yansımalarını görüyoruz. Dolardaki artışın içeride enflasyona etkisi olacaktır, ancak mali yapıda bir bozulma olmaz.” dedi.


Yoksulun ev alabilmesi tartışılacak


12 Mayıs’ta İNDER’in düzenleyeceği ‘Mükemmellik Zirvesi’nde konut satışlarının tabana yayılması ve orta ve alt gelir grubunun konut sahibi olabilmesi için devletin, inşaatçıların, konut sahibi olmak isteyenlerin üzerine düşen görevleri dile getirilecek. Zirvede; finans sektörünün, kentsel dönüşüme ve konutun tabana yayılması için atılacak adımlara sağlayabileceği finansal destekler de anlatılacak.


17 milyar dolarlık projeye talip


İzmit Tüpraş rafinerisinde  güvenli iskele sistemleri ile çözüm ortağı olan URTİM, İzmir Aliağa’da yapılacak Star Rafinerisi projesinin de iskele sistemlerine talip oldu. Socar tarafından İzmir Aliağa’da 4 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Star Rafinerileri’nin 2018’e kadar 17 milyar dolar yatırımla tamamlanması hedefleniyor. Urtim, daha önce Haydar Aliyev Kültür Merkezi, Türkmenistan Olimpiyat Köyü, İzmit Körfez Geçişi, Irak’taki Kalak Rafinerisi’nde de iskele sistemlerini geliştirmişti.




Geri Dön