Ekonomi

Demirde herkesi şaşkına uğratan gelişme! Ne olduysa aniden oldu

Çin'de demir cevheri vadeli fiyatları arz endişeleri ve koronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesi sonucunda yükseldi. Dalian emtia borsasında en yoğun işlem gören kontrat olan Eylül teslimatlı demir cevheri vadeli kontratı DCIOcv1 Cuma günü yaklaşık 3 ayın en büyük haftalık düşüşünü kaydettikten sonPiyasalardan gelen son gelişme de duyanları adeta dumura uğrattı

Çin'in koronavirüs nedeniyle uyguladığı karantinalar, ekonomide çalkalanmalar yaratmaya devam ediyor. Piyasalardan gelen son gelişme de duyanları adeta dumura uğrattı.

DEMİR CEVHERİ VADELİ FİYATLARI YÜKSELDİ

Çin'de demir cevheri vadeli fiyatları, arz endişeleri ve liman tarafında stokların azalmasının desteğiyle yükselirken, koronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesi de risk iştahını artırdı.

Dalian emtia borsasında en yoğun işlem gören kontrat olan Eylül teslimatlı demir cevheri vadeli kontratı DCIOcv1 Cuma günü yaklaşık 3 ayın en büyük haftalık düşüşünü kaydettikten sonra bugün %3.9 yükselerek ton başına 834.50 yuandan (122.80 dolar) kapandı.

PASLANMAZ ÇELİK DE YÜKSELİŞTE

SteelHome danışmanlık şirketi verilerine göre, Çin'deki demir cevheri liman stokları 13 Mayıs itibarıyla 141.75 milyon ton ile Ekim'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Shanghai vadeli işlemler borsasında nervürlü çelik SRBcv1 fiyatları %1.4 yükseldi.

Sıcak haddelenmiş çelik (HRC) rulo SHHCcv1 fiyatları %1 artış kaydetti. Paslanmaz çelik SHSScv1 fiyatları ise %1.9 yükseldi. 

İlaç fiyatlarına yüzde 75'lik zam talebi! 

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolarla ilgili korkunç senaryoyu açıkladı! Döviz hesabı bulunanlar aman dikkat

Kredi kartı borcu olup da kara listeye girenlere TOKİ'den indirimli ev haberi!