17 / 07 / 2024

Demiryolları Kamu İhale Kanunu'ndan 2023'e kadar muaf tutulacak!

Demiryolları Kamu İhale Kanunu'ndan 2023'e kadar muaf tutulacak!

Hükümetin çılgın projeleri için hem hazine garantisi, hem de KDV istisnası yolda. AK Parti Grubu'nun Meclis'e sunduğu yasa teklifine göre, 2023 yılına kadar ihalesi yapılacak yap-işlet-devret projelerinde iş tamamlanamazsa, şirketin aldığı krediyi Hazine


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Yasa teklifinde yer alan bir madde ile TCDD Genel Müdürlüğü’nün sermayesinin yarısından fazlasına sahip olduğu bağlı ortaklıklarından yapacağı mal veya hizmet alımlarında Kamu İhale Kanunu’ndan muaf olması sağlanıyor.

Ayrıca, Kamu İhale Kanunu gereğince belli istekliler arasında ihale edilen danışmanlık hizmetlerinde sürecin çok uzun sürmesinin önüne geçilmesi ve karayolu projeleri gibi önemli ve aciliyet gösteren projelerin hızlandırılması için hizmet alımıyla gerçekleştirilmesine yasal imkan sağlanıyor. Bu düzenlemenin gerekçesinde ise “Özellikle karayolu projeleri gibi önemli ve aciliyet gerektiren projelerin yapılması gecikmekte olup, bunun hızlanması için gerekli yasal düzenlemenin yapılması gerekmiştir” ifadeleri yer aldı. Devlet demiryollarının son dönem vagon alım ihalesinden, karayollarının büyük otoyol projelerine kadar çok sayıda büyük proje gündeme alınmış durumda.

Vatan

 


Geri Dön