27 / 04 / 2024

Deniz Demir: Türkiye'de konut sahipliği 10 yıldır düşüyor! Eskiden memur ve emekli ikramiyeyle ev alırdı! 

Deniz Demir: Türkiye'de konut sahipliği 10 yıldır düşüyor! Eskiden memur ve emekli ikramiyeyle ev alırdı! 

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Türkiye'de konut sahipliğinin 10 yıldır düzenli olarak düştüğünü belirtti ve memurun da emeklinin de işçinin de konut alamadığını belirtti. İşte Deniz'in o açıklamaları...



Meclis'te yüksek enflasyonunun yurttaşlar üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması için alınacak önlemlerin belirlenmesi için verilen önerge gündeme geldi. 

CHP  Ankara  Milletvekili Deniz Demir, görüşmelerde emekliler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Demir, "Bir ülkede gerçek verileri açıklamadıkça, ekonomide güveni tesis etmedikçe sofralardaki yangını söndüremezsiniz.
Geldiğimiz noktada, TÜİK’in makyajlı rakamları bile artık ortaya çıkan sefalet tablosunu gizleyemiyor" ifadelerini kullandı. 

Deniz Demir: Türkiye de konut sahipliği 10 yıldır düşüyor! Eskiden memur ve emekli ikramiyeyle ev alırdı! 

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, yaklaşık 1 milyon 700 bin kişinin işsizlik maaşı için başvuruda bulunduğunu, ancak bunlarının yarısının bile talebinin karşılanamadığını söyleyen Deniz Demir, bunun yaklaşık 1 milyon vatandaş olduğunu belirtti. 

Demir, "6 milyon hanenin yani 20 milyon vatandaşımızın sosyal yardım almadan yaşayamadığı bir Türkiye ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı ve "2015 yılında, önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun projesi olan emekliye 1 maaş ikramiye vaadi, 2018 yılında AKP tarafından her bayramda bin lira olarak uygulanmaya başlandı" dedi. 

"2018 yılında 1 ekmek, 1 lira 25 kuruş iken bugün ekmeğin tanesi 10 liraya çıktı. Yine aynı şekilde, 1 simit 1,5 lira iken bugün 15 lira oldu yani tam 10 katı. Peki, emekliye lütufmuş gibi sundunuz bin lira ne durumda derseniz? Yalnızca 3 bin lira oldu" bilgilerini veren Deniz Demir, 7 bin TL'lik zammın emekliye çok görüldüğünü, kaynak olmadığının söylendiğini dile getirdi. 

Deniz Demir: Türkiye de konut sahipliği 10 yıldır düşüyor! Eskiden memur ve emekli ikramiyeyle ev alırdı! 

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, açıklamasında "Sadece önümüzdeki üç yılda yap-işlet-devret projeleri için 672 milyar lira bütçe ayırdınız yani 16 milyon emekliyi tercih etmediniz" dedi ve emeklilerin yaşadığı sorunların bunlarla sınırlı kalmadığının altını çizdi. 

Demir, memurun da işçinin de bu ülkede artık konut sahibi olmadığına dikkat çekti ve "Türkiye'de oturduğu konuta sahip olanların oranı son on yıldır düzenli olarak düşüyor. Eskiden memur, emekli ikramiyesiyle bir ev
alabilirken şu an emekli ikramiyesiyle bir araba bile alamıyor" açıklamasında bulundu. 

14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları resmen fırladı! Düğünü olanlar acil bakın! 2 Mart 2024 altın bilezik fiyatları 

En düşük emekli maaşı 15 bin TL'ye tamamlanabilir! Emekli maaşlarında flaş açıklama! 

Hyundai açıkladı! SUV Bayon ve Tucson, Dacia Duster'dan bile daha ucuza satışta!


Geri Dön