28 / 04 / 2024

Deniz suyu sıcaklığı balıkçılığı olumsuz etkiledi! Balık popülasyonu azaldı!

Deniz suyu sıcaklığı balıkçılığı olumsuz etkiledi! Balık popülasyonu azaldı!

Deniz suyu sıcaklığı balık avcılığını vurdu. Bu durum, balık avcılığını zorlaştırıyor ve balık stoklarının düşmesine sebep oluyor. Sıcaklıkların düşmesi ile beraber hamsinin de artması bekleniyor.



Denizlerde av yasağının sona erdiği 1 Eylül tarihinden bugüne kadar balıkçı tezgahlarında balıklar yerini aldı. Fakat uzmanlara göre, deniz suyu sıcaklığının yüksek olması balık avcılığını olumsuz etkiliyor.

Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Merkez Birliği (DEM-BİR) Çanakkale - Tekirdağ Bölge Birliği Başkanı Naci Karabiber, konuya ilişkin olarak, “1 Eylül tarihi itibari ile sezona başladık ve denize çıktık. Bu sene balıkçı 2022’deki gibi umduğunu bulamadı. Suların çok sıcak olduğunu görüyoruz. Sular halen 20 derecenin üstünde. Balıklar çok dağınık ve bu nedenle, balık avcılığı çok zayıf gidiyor” şeklinde konuştu.

2022’de özellikle palamutta yaşanan bolluk, 2023’te görülmedi. Karabiber, “2023’te balıkçı 2022 senesindeki gibi umduğunu bulamadı. Cihazlarımızla deniz suyunun kaç derece olduğunu ölçüyoruz. Balıklar çok dağınık. Balık avcılığı çok zayıf gidiyor. Öngörümüzün çok altında” değerlendirmelerinde bulundu.

Deniz suyu sıcaklığı balıkçılığı olumsuz etkiledi! Balık popülasyonu azaldı!

KASIMDA KARADENİZ HAMSİSİ BAŞLAYACAK

Balık çeşitliliği ile ilgili konuşan Karabiber, “2022’de palamut popülasyonu çok iyiydi. Bu sene palamut da az oluyor. Denizlerimizde yalnızca hamsi var. O da Marmara Denizi’nde. Kasımdan sonra da Karadeniz’de hamsi başlayacak. Bu yüzden bütün hamsi avcıları Marmara’ya geldi. Hatta bugün Doğu Karadeniz avcıları bile Marmara Denizi’ne geldi. Hamsinin üzerinde yoğun bir ağ baskısı meydana geldi. Şu an sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Girdi maliyetleri zaten ortada. Marmara Denizi’nde şu anda çok yüksek bir av baskısı var” diye konuştu.

Deniz suyu sıcaklığı balıkçılığı olumsuz etkiledi! Balık popülasyonu azaldı!

‘BALIK POPÜLASYONU ÇOK AZ’

Karadeniz’de balık olmadığının altını çizen Başkan Naci Karabiber, “Balık işi; kış işi. Sular soğuyacak. Şu anki balık popülasyonu çok düşük. Karadeniz’de hiçbir şey yok. Ayın 27’sinde ‘kestane karası’ dediğimiz fırtına olacak. Daha sonra ise güz mevsimi başlayacak. Havalar soğuyacak ve ardından yağmurlar düşmeye başlayacak. O zaman balık daha kütle halinde hareket etmeye başlayacak ve bu kapsamda, avcılık daha da iyileşecek” dedi.

En düşük emekli maaşında flaş düzenleme! SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları ne kadar artacak?

Başvurusunu eksiksiz yapanın hesabına 1.250 TL yatacak! Resmen açıklandı!

Migros'ta ultra yoğun çamaşır suyu 78,50 TL’ye, süzme peynir 52,50 TL’ye, kırmızı mercimek 32,50 TL’ye düştü!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön