27 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşında flaş düzenleme! SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları ne kadar artacak?

En düşük emekli maaşında flaş düzenleme! SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları ne kadar artacak?

TBMM’nin açılmasıyla beraber gözler emekli maaşlarına ilişkin yapılacak düzenlemeye çevrildi. TBMM’de ilk görüşülecek konularında başında emekli maaşlarına gelecek zam olmasın beklenirken, emekli maaşlarının ne kadar artacağına ilişkin hesaplamalar da yapılmaya başlandı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli aylığıyla ilgili de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat kapsamında çalışmaların devam ettiğini ifade ederken, "Çalışma sona erdiği zaman Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. İktidarımız süresinde emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona hiçbir zaman ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 En düşük emekli maaşında flaş düzenleme! SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları ne kadar artacak?

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI DÜZENLEMESİ YOLDA

Öte yandan, önceki haftalarda katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Memurlarla müzakereler yapıldı. İşçilerimizle de yılın başında bağlanmıştı. Aynı zamanda, emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme diye bir ilkemiz var. Minimum emekli aylığı alan emeklilerin durumunun iyileştirilmesine yönelik, Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu. O çalışmaları yapıyoruz. O konuda çok netiz.

Çalışanımızın yanındayız. Çalışanlarımız çok değerli. Emeklilerimiz çok değerli. Fakat ülkenin olanakları çerçevesinde hareket etmemiz lazım. Zor bir dönem yaşıyoruz. 6 Şubat’ta deprem felaketi yaşanmış. Felaketin yaralarını sarmayı önceliklendirmeyi, eminim 86 milyonun hepsi talep ediyor” ifadelerini kullandı.

 En düşük emekli maaşında flaş düzenleme! SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları ne kadar artacak?

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ AYLIKLARI NE KADAR ARTACAK?

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, 2023 sonuna kadar bir yasa değişikliği yapılmadığı takdirde SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşları ocak ayında yalnızca bu yılın temmuz – aralık dönemindeki enflasyon oranında yükselecek.

2023 yılı enflasyonu yüzde 62 oranında gerçekleşirse temmuz – aralık dönemindeki enflasyon yüzde 35.25 oranında çıkacak. SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşları da bu oranda yükselecek.

Fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından emeklilerin maaşlarında ek zamma yönelik bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışma kapsamında yasa değişikliği yapılarak 6 aylık enflasyon oranının üzerinde bir zam gerçekleşmesi bekleniyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine ilişkin bu ek zammın ocak ayında yürürlüğe girecek biçimde hayata geçirileceği öngörülüyor.

Ocak 2024 emekli maaşında yüzde 19.44, 31.92 ve 35.25’lik zam oranları ortaya çıktı! İşte emekli maaşında yeni rakamlar!

Borsada bu hafta en fazla hangi şirket kazandırdı? Borsa İstanbul yüzde kaç değerlendi?

Banka komisyonları fırladı! Akaryakıt istasyonlarında IBAN dönemi başladı!


Geri Dön