05 / 05 / 2024

Denizli Çivril'de dev altyapı hamlesi başladı!

Denizli Çivril'de dev altyapı hamlesi başladı!

Çivril Belediyesi “Dev Altyapı Hamlesi” sloganıyla kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu çalışmaları ile ilçenin altyapısını tamamen değiştiriyor.



Çivril Belediyesi “Dev Altyapı Hamlesi” sloganıyla kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu çalışmaları ile ilçenin altyapısını tamamen değiştiriyor. Çivril’in kanayan bir yarası olan ve yıllardır beklenen altyapı çalışmalarına, Çivril Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Müdürlüğü tarafından neşter vuruldu. 


Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven göreve geldiği 2014 yılında başlattığı mahalle alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Çivril İlçe merkezinin alt yapı çalışmalarına başladıklarını belirtti. 2016 yılında Çıtak Kızılcasöğüt ve Emirhisar mahallelerinde alt yapı çalışmalarına başladıklarını belirten başkan Güven İğdir mahallesinden Menteş mahallesine kadar olan sahada yağmur suyu hattı bağlantılarının yapılacağını aynı zamanda ilçe merkezinde kansere sebep olan asbesli içme suyu hatlarının da yenileneceğini ifade etti. Çalışmaları değerlendiren ve bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, “Çivril’de 2014 kalkınma hamlesi başlattık. Büyük projeleri hayata geçiriyoruz. Alt yapı da ne eksiklikler varsa tamamlamaya gayret ediyoruz. Çivril’in altyapısını modern şehircilik mantığıyla yeniden inşa ediyor olmak çok gurur verici. Aynı anda hem içme suyu, hem kanalizasyon, hem de yağmur suyu hattı yapıyoruz. Çivril Belediyesi olarak vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmakla mükellefiz. Görüşlerine başvurduğumuz vatandaşlarımız da yapılan çalışmalardan son derece memnun. 2016 yılı ve 2017 yılında ilçe merkezi şantiye olacak. Yürüttüğümüz çalışmaların tamamlanması ile birlikte diğer mahallelerimizde de çalışmalara başlayacağız. İnşallah bu yıl içerisinde tüm mahallerimizde çalışmaları tamamlamaya gayret edeceğiz ve Çivril’i sağlıklı bir altyapıya kavuşturacağız” dedi. Başlatılan çalışmalar ile 8700 metre yağmur suyu hattı 2500 metre de kanalizasyon hattı döşeneceğini belirten başkan Güven “Çivril’in %30’unda hala kanalizasyon hattı yok. Yaptığımız çalışma ile ilçe merkezinde kanalizasyon hattı olmayan mahalle kalmayacak. DESKİ ile birlikte 8700 metre yağmur suyu 2500 metre de kanalizasyon hattı döşeyeceğiz. Bu çalışmanın yanında Aydem’de enerji hatlarını toprak altına alma çalışması yapacak. Kazdığımız yerlerde üç çalışma birden yapılacak ve bir daha buraların kazılmasına gerek kalmayacak. Dev altyapı hamlesini başlatarak, ilçemizde değişimin ve yenilenmenin adı olduk. Belediye olarak tüm personelimiz ile hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. ‘Çivril Büyük Düşünüyor, Değişim Sürüyor’ felsefesiyle ilçemizde her alanda yenilik ve düzenlemeler yapıyoruz. Şu ana kadar kimsenin cesaret edemediği çalışmaları yürütüyoruz. Bu dönemde vatandaşlarımızın da desteği ile ilçemize çağ atlatacağız” dedi.


Yeni Olay Gazetesi


Geri Dön