04 / 05 / 2024

Denizli Yenibağlar'da su taşkınları sona erdi!

Denizli Yenibağlar'da su taşkınları sona erdi!

Denizli merkez ile birlikte tüm ilçe ve mahallelerin sorunlarına çözüm bulan Denizli Büyüksehir Belediyesi, Bozkurt ilçesi Yenibağlar Mahallesi'nde zaman zaman yaşanan su taşkını şikayetlerine duyarsız kalmadı.




 Denizli merkez ile birlikte tüm ilçe ve mahallelerin sorunlarına çözüm bulan Denizli Büyüksehir Belediyesi, Bozkurt ilçesi Yenibağlar Mahallesi'nde zaman zaman yaşanan su taşkını şikayetlerine duyarsız kalmadı.Yenibağlarlı üreticiler Bozkurt Atıksu Arıtma Tesisi'nin antılmış dejarz suyunun tarım arazilerinde taşkına neden olmasından dolayı konuyu Büyüksehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü'ne iletti. Açıktan gittiği için tarım arazilerine tasan suyla ilgili inceleme başlatan DESKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri, bölgede açıktan akan su yerine kapalı sisteme geçmek için çalışma başlattı. Çalışma sonunda üreticilerin su taşkınları ile bir daha mağdur olmasının önüne geçildi. 

Sorunlarının giderilmesinden memnun kalan Yenibağlarlı çiftçiler ise Denizli Büyüksehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin büyükşehir olmasından çok kısa süre sonra tüm sistemleri kurduklarını belirterek, büyüksehir statüsü kazanan diğer illere göre çok daha ileri bir seviyede olduklarını söyledi. Büyüksehir olmadan önce başlattıkları ilçe gezilerinin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Bu gezilerde insanımızın tüm ihtiyaçlarını belirledik." diye konuştu.


Günboyu


Geri Dön