01 / 05 / 2024

Denizli’de inşaat sektörü büyümesini devam ettirecek!

Denizli’de inşaat sektörü büyümesini devam ettirecek!

Güney Ege Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Şenel, Denizli’de inşaat alanında büyümenin devam edeceğini kaydetti. Yerel yönetimlere düşen görevler olduğunu kaydeden Şenel, yeni göreve gelecek yönetimlerin hızla çalışacağını belirtti.



Kentin yapı üretimindeki gücüne vurgu yapan Güney Ege Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Şenel, konut talebi olan vatandaşların yüksek enflasyon ve kredi maliyetleri karşısında konut alımı ile ilgili kararlarını gözden geçirmesine neden olduğunu vurguladı.

ekonomim.com'dan NİHAT DELİBAŞI'nın haberine göre; Şenel, “Denizli yapı üretimi konusunda güçlü bir şehir. Pek çok müteahhit pek çok adette daire satmaya devam ediyor. Öte yandan vatandaşımız site içinde m2 si de belli bir noktada konutum olsun dediği zaman karşısına çıkan miktarları 6.5- 7 milyon Türk Lirası. Bu rakamı düşürmek istediklerini isteklerinden taviz vermeleri lazım. Bu süreçte böyle satın alacak vatandaşın ekonomik gücünün de nerde olması gerektiğini düşünmek lazım. Dolayısı ile ihtiyaç sahiplerini maliyetleri düşük konut ile buluşturmak için aslında bunu arsadan başlatmamız gerekiyor. Denizli de çok ciddi bir kentsel dönüşüme ihtiyacı var. 30- 40 senelik binalarda bile aynı durum söz konusu. Bu yenileme sürecinin imkan dahilinde olabilmesi için merkezi politikalarla desteklenmesi gereken bir durum var. Ucuz arsa yaratarak ranta dönüşmeyecek şekilde kentsel dönüşüml ile ilgili paralel yürüyecek şekilde konut alanları üretmeniz lazım. Konut alanı ürettim bun uda açık artırmada müteahhitlere sattım dediği vakit insanları bu fırsattan yararlandıramıyor olursunuz. Seçilecek yerel yöneticilerin risk alarak bu vizyonu ortaya koymasından başka seçenek yok. Bu yapıldığı takdirde inşaat sektörü pazarı, yapanı da satanı alacak olanı da olumlu etkiler” dedi.

 Denizli’de inşaat sektörü büyümesini devam ettirecek!

ŞEHRİN TRENDLERİ VAR!

Ülke genelindeki ivmenin aksine göre inşaat alanında Denizli’de yine inşaat alanının  büyüdüğü tespitinde bulunarak ifade eden  Şenel, “Denizli, trendleri olan bir şehir. Denizli insanı taşınmaktan korkmaz o yüzden çok hızlı konut alır satar. Denizli aynı zamanda bir KOBİ kenti. Yani manevra kabiliyeti yüksektir. İş üreten bir şehir olarak krizlerden etkilenmesi yüksek olur. Ama toparlanıp yola devam etme kabiliyetini de acayip geliştirmiş bir kenttir. Bu anlamdaki aklı muazzamdır. Kent, büyümeye gelişmeye devam edecek, İnşaat sektörü de öyle” diye ifade etti.

İnşaat sektörü devlerinden 2024 yerel seçim değerlendirmesi! İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar bekliyoruz

İnşaat demiri fiyatları ne kadar? 1 ton inşaat demiri fiyatı resmen fırladı! 1 Nisan 2024 demir fiyatları

İnşaat sektörünü neler bekliyor?

İstanbul'da "Kentsel Dönüşüm" ile bir semt beton yığını oldu!


Geri Dön