29 / 04 / 2024

Denizli'de Umut Termal Tesisleri sağlık kasabası kuracak!

Denizli'de Umut Termal Tesisleri sağlık kasabası kuracak!

Denizlide klinik otel niteliğinde yerli ve yabancı hastalara fizik tedavi hizmeti verilen Sarayköydeki Umut Termal Tesislerinin yönetimi, Karahayıt bölgesinde de termal sağlık kasabası oluşturulması amacıyla proje yürütüyor



Umut Termal kaplıca kür hekimi Turgay Sehil, yaptığı açıklamada, sağlık turizmi anlayışının ileri düzeyde olduğu Avrupada, şehir dışında, ormanlık alanlarda, nehir ve göl kenarlarında tıbbi donanımı yüksek merkezlerden, klinik otellerden oluşan termal kasabalar bulunduğunu, Türkiyede ise devletin verdiği destekle klinik otellerin yaygınlaşmaya başladığını ifade etti.

Türkiyenin termal kaynaklar bakımından çok zengin bir ülke olduğunu dile getiren Sehil, şu bilgileri verdi: "Bu zenginliğin değerlendirilmesi için yeni termal kasabalar kurulması hedeflenmeli. Gerek Sağlık Bakanlığının yaptığı çalışmalar gerekse özel teşebbüsün ve doktorların içinde olduğu işbirlikleriyle, sağlık merkezlerinin içerisinde yer aldığı termal sağlık kasabaları kurulmalı.

Biz de Denizlide Karahayıt bölgesini bir termal sağlık kasabasına dönüştürmek için proje çalışmalarına başladık. Burada Türkiyenin ilk termal sağlık kasabası oluşacak. Karahayıt Kırmızı Su Kür Parkı Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi Projesi, iki etaptan oluşan bir proje. İlki Kırmızı Su Kür Parkının restorasyon etabı. İkincisi kür parkına bitişik arazide günlük 400 hasta kapasiteli fizik tedavi üniteleri, kaplıca havuzları, rehabilitasyon alanları, çamur havuzları ve tedavi alanları, dermatolojik tanı ve tedavi birimleri olan bir kür merkezinin inşa edilmesi etabı."

Sehil, toplam 15 milyon liraya mal olacak sağlık merkezinin aynı zamanda Osmanlı Hamamı Müzesini de içinde barındıracağını ifade ederek, "Karahayıt beldesi, gelecek yıllarda tıpkı Almanya, Avusturya, Polonya, Macaristanın sahip olduğu ünlü kür beldeleri gibi, ünlü bir termal sağlık kasabasına dönüşecek ve uluslararası bir marka haline gelecek" dedi.

SGKLI HASTALARA DA HİZMET VERİLİYOR

Dr. Turgay Sehil, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ile anlaşmaları bulunduğunu, bu sayede Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bağlı hastalara da sağlık hizmeti verdiklerini kaydetti.

Klinik otellerde, konaklama süresi içerisinde tıpkı hastanelerde olduğu gibi tıbbi nitelikte, güvenilir, bilimsel tedavi uygulandığını anlatan Sehil, şöyle konuştu: "Klinik otellerde, hastalar otel konforunda, tesisteki tedavi merkezinden yararlanıyor. Otelde konaklayan hastalara gün içinde kür programı uygulanıyor. Bel ve boyun fıtığı, omurga hastalıkları bulunanlar, felçli
 hastalar, kırık sonrası rehabilitasyona ihtiyacı olan kemik ve eklem kaynaması olan hastalar, bunun yanı sıra sivilce, sedef, egzama gibi rahatsızlıkları olanlar, yetkili tıp uzmanlarımızdan sağlık hizmeti alıyor.

Kaplıcadan havuz egzersizleri, rehabilitasyon çalışması, fizyoterapistlerle birebir çalışma, çamur ve masaj tedavisi gibi tedavi
 yöntemleri var. Bu kür hizmetleri ortalama 10-30 gün, felçli hastalarda 60 gün sürüyor."

Sehil, klinik otellerin, sosyal bir ortamda, yüksek tedavi standardı sağladığını da ifade etti.

Bilimsel nitelikli tanı ve tedavi kriterleri uyguladıkları için klinik otele yoğun talep olduğunu dile getiren Sehil, felçli hastalara uyguladıkları kürlerden çok olumlu sonuçlar aldıklarını anlattı. Sehil, "Pamukkale Üniversitesi ve üniversite üzerinden devletin desteği ile tedaviye gelen felçli hastaların yüzde 98inde başarılı sonuç elde ediyoruz" dedi.

AA


Geri Dön