26 / 05 / 2024

Denteks 7 ayda 3'üncü kez satışa çıkarılıyor

Denteks 7 ayda 3'üncü kez satışa çıkarılıyor

Borçları nedeniyle satışa sunulan Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nin ilk fabrikası Denteks için 6 milyon 959 bin lira istenecek



Denizli'nin en eski tekstil fabrikalarından Denteks'in binası Honaz İcra Müdürlüğü tarafından üçüncü kez satışa çıkarılacak. Borçları nedeniyle 2008 yılında üretimini durduran Denteks'in binası için ilk açık artırmada 6 milyon 959 bin 430 TL istenecek. 1978 yılında kurulan ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete geçtiği 1993 yılında buraya taşınan ilk fabrika olma özelliğini taşıyan Denteks, geçtiğimiz 10 Ocak'ta fabrika binası ve içindeki malzemelerle birlikte 10 milyon 12 bin 750 TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. Ancak itiraz üzerine fabrika ve içindeki malzemelerin ayrı ayrı satışına karar verildi. İkinci ihale ise 11 Mart'ta yapıldı. Bu kez fabrika 7 milyon TL'den alıcıya çıktı. Bu bedele talip olmayınca yüzde 40 indirime gidilerek, 2.8 milyon TL'ye yeniden açık artırma yapıldı. Ancak bir zamanlar 10 milyon dolar ihracat yapan fabrika bu fiyata da satılamadı. Tarafların anlaşamaması üzerine Denteks'in 2010 yılında 3'üncü kez icra ile satışa çıkarılmasına karar verildi.
Denteks için 2 Temmuz'da yeniden ihale gerçekleştirilecek. Honaz İcra Müdürlüğü, Denteks'in fabrika binası için 7 milyon TL muhammen bedelle açık artırmaya çıkılacağını açıkladı. 2 Temmuz saat 14.00'de gerçekleştirilecek açık artırmada muhammen değerinin 7 milyon TL olduğu duyuruldu. 2 Temmuz'da yapılacak olan açık artırmada bu bedeli veren bulunmaması durumunda ise 12 Temmuz'da yeni bir açık artırmaya gidilecek. 12 Temmuz'daki satışta ise fabrikaya 2 milyon 800 bin TL veren aranacak. Aksi durumda ya tarafların anlaşması ya da satış başka bir açık artırmaya kalacak.

En zengin 100 içindeydi
İşadamı Ali İhsan Kasapoğlu'nun 1978 yılında 22 ortaklı anonim şirket olarak kurduğu Denteks, kısa sürede büyüdü ve Türkiye çapında isim yaptı. 2001 krizinin ardından tekstil sektörünün dışında yatırım yapma kararı alan Kasapoğlu, oğulları aracılığıyla gıda ve perakende sektöründe karar kıldı. Denizli'nin en köklü tekstil fabrikası haline gelen Denteks, mağazalar zincirini kurdu. Ekonomist Dergisi'nin yaptığı bir araştırmada Ali İhsan Kasapoğlu, 1999 yılında en zenginler listesinde 91'nci sırada yer aldı. Kasapoğlu, 2005 yılında alışveriş merkezi işine girdi. Denizli'nin ilk büyük alışveriş merkezi olan Marketix'e 10 milyon dolar yatırım yaptı. Ancak Denteks ile birlikte Marketix de battı.
YeniAsır/Ufuk Soyhan


Geri Dön