Genel

Denteks'in Denizli'deki AVM'si Marketix kapandı

Çin rekabeti ve kriz Denizli'nin en köklü tekstil şirketi Denteks'i 10 milyon liraya icradan satılık hale getirdi

Denizli Basma'dan (DEBA) sonra, üretimini geçen yıl durduran ve Denizli Organize Sanayi'nin ilk fabrikası olan Denteks de, icradan satılıyor. Şirketin patronu Ali İhsan Kasapoğlu bir dönem en zenginler listesinde de yer almıştı. Şirket, arazisi, fabrika binası ve içindeki mallarla birlikte Honaz İcra Müdürlüğü'nden 10 milyon 12 bin 750 liraya satışa çıkarıldı. 11 Ocak 2010'da yapılacak satış işleminde Denteks'in fabrika ve idari bölümlerinin bulunduğu binalar, arsası ve içindeki makineleri satılacak. 39 bin 994 metrekare alan üzerine kurulan, bir dönem 450 işçinin çalıştığı ve 10 milyon doları aşan ihracatı bulunan Denteks ilk oturumda satılamazsa, 21 Ocak 2010'da ikinci oturum düzenlenecek. Denteks, ekonomik krizden ziyade Uzakdoğu'lu firmalarla rekabetten etkilenmiş ve ekonomik krizle iyice darboğaza girerek borçlarını ödemekte zorlanmıştı.

AVM'Sİ DE KAPANDI
2001 krizinin ardından gıda ve perakende sektörlerine de yatırım yapan şirket Denizli'nin en köklü tekstil fabrikalarından biriydi. Oğulları Kemal ve Ceyhun'la birlikte işletmesinin başında olan Ali İhsan Kasapoğlu, 2005'te alışveriş merkezi işine girdi. Denizli'nin ilk büyük alışveriş merkezi olan Marketix'e 10 milyon dolar yatırım yaptı. Ancak Denteks ile birlikte Marketix de battı. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Raşit Güntaş, şirket batışlarının Denizli ile anılmasından rahatsız olduklarını, bu firmanın batışının krizle ilişkilendirilemeyeceğini kaydetti.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Bir yıldır üretim yapmayan Denteks icra ile satılacak

Denizli'de ekonomik kriz nedeniyle kapısına kilit vuran firmalar arasında Denteks de katıldı.

DEBA'dan sonra bir yıldır üretim yapmayan tekstil devi Denteks de arazisi, fabrika binası ve içindeki mallarla birlikte Honaz İcra Müdürlüğü tarafından 10 milyon 12 bin 750 liraya satışa çıkarıldı.

1978 yılında kurulan ve 1993'te Denizli Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınan ilk fabrika olma özelliğini taşıyan Denteks, üretimini bir yıldır durdurmuştu. 39 bin 994 metrekare alan üzerine kurulan, bir dönem 450 işçinin çalıştığı ve 10 milyon doları aşan ihracatı bulunan Denteks 11 Ocak'taki ilk oturumda satılamazsa, 21 Ocak 2010'da ikinci oturum düzenlenecek. İkinci satış muhammen bedelden yüzde 40 indirimle, 4 milyon liradan başlayacak.

2008'de tüm işçilerini çıkarıp üretimini durduran Denteks'in bir şirkete borcunun bulunduğu, icranın da bu nedenle uygulandığı öğrenildi.

İşadamı Ali İhsan Kasapoğlu'nun 1978'de  22 ortaklı anonim şirket olarak kurduğu Denteks, kısa sürede büyüdü ve Türkiye çapında isim yaptı. 2001 krizinin ardından tekstil sektörünün dışında yatırım yapma kararı alan Kasapoğlu, oğulları aracılığıyla gıda ve perakende sektöründe karar kıldı. Denizli'nin en köklü tekstil fabrikası haline gelen Denteks, AVM ile mağazalar zincirini kurdu.

Ekonomist dergisinin yaptığı bir araştırmada Ali İhsan Kasapoğlu, 1999'da en zenginler listesinde 91'nci sırada yer aldı. Oğulları Kemal ve Ceyhun'la birlikte işletmesinin başında olan Ali İhsan Kasapoğlu, 2005 yılında alışveriş merkezi işine girdi. Denizli'nin ilk büyük alışveriş merkezi olan Marketix'e 10 milyon dolar yatırım yaptı. Ancak Denteks ile birlikte Marketix de battı.

Denizli'nin önde gelen tekstil firmalarından Denizli Basma Boya Fabrikası da (DEBA)  geçen ay icra ile satışa çıkarılmıştı. Ancak DEBA'ya alıcı çıkmamıştı.

Denizli'de son durum

Denteks (satışa çıkarıldı)
Atak Tekstil (üretim yok)
Atakan Tekstil (üretim yok)
Göveçlik İplik (kapandı)
Denizli Bordo Bobin Boyama (kapandı )
Denizli İrem Tekstil (Kapandı)
Bilteks Tekstil (isim değiştirdi)
DEBA AŞ. (üretimi durdurdu)
Milliyet/ Ferah Işık

Denizli'de bir dev daha battı, Denteks icradan satılıyor  
 
Sahibi Ali İhsan Kasapoğlu'nun girdiği ekonomik sıkıntı nedeniyle geçen yıl ekim ayında üretimini durduran Denteks, icra yoluyla satışa çıkarıldı. 
 
Honaz İcra Müdürlüğü tarafından yerel gazetelere verilen ilanda, 11 Ocak 2010 günü gerçekleştirilecek ihaleyle Denteks, 10 milyon 12 bin 750 lira bedelle satılacak. Bir dönem 450 işçinin çalıştığı Denteks'in 2007 ihracatı 4 milyon 230 dolar olarak gerçekleşmişti.

1978 yılında kurulan ve Denizli Organize Sanayi Bölge-si'nin ilk tekstil fabrikası olma özelliğini taşıyan fabrika, 80 dönüm arazisi ve 30 bin metrekare kapalı alanının yanı sıra içindeki mallarla birlikte açık artırmaya çıkarılacak. Ali İhsan Kasapoğlu'nun kurduğu Denteks'in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Kasapoğlu ve yardımcısı Ceyhan Kasapoğlu'nun, tekstil dışında market yatırımına yoğunlaşınca, yaşadığı sıkıntı nedeniyle tekstil sektöründen çekildiği ve geçen yıl ekim ayında fabrikanın üretimini bu nedenle durdurdukları ileri sürüldü.
Zaman

Zengin listesindeki Denizlili patronun şirketi icradan satılık

Geçen yıl üretimini durduran Denizli Organize Sanayi'nin ilk fabrikası olan Denteks, 10 milyon liraya icradan satışa çıkarıldı

Geçen yıl kriz nedeniyle kapılarına kilit vuran Denizli'deki dev tekstil firmaları icrayla birer birer satışa çıkmaya başladı. Denizli'nin tekstil devi Denteks, arazisi, fabrika binası ve içindeki mallarla birlikte Honaz İcra Müdürlüğü tarafından 10 milyon 12 bin 750 liraya satışa çıkarıldı. Türkiye'nin zenginleri listesinde de yer alan işadamı Ali İhsan Kasapoğlu'nun 1978 yılında kurduğu ve 1993'te Denizli Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınan ilk fabrika olma özelliğini taşıyan Denteks, ekonomik krize daha fazla dayanamadı ve geçen yıl kapısına kilit vurdu. Denteks, borçları nedeniyle Honaz İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı. 11 Ocak 2010'da yapılacak satış işleminde Denteks'in fabrika ve idari bölümlerinin bulunduğu binalar, arsası ve içindeki makineleri satılacak.

BORCUNU ÖDEYEMEDİ

39 bin 994 metrekare alan üzerine kurulan, bir dönem 450 işçinin çalıştığı ve 10 milyon doları aşan ihracatı bulunan Denteks ilk oturumda satılamazsa, 21 Ocak 2010'da ikinci oturum düzenlenecek. Denteks için 11 Ocak'taki ilk satışta 10 milyon lira muhammen bedelin yüzde 60'ından açık artırma yapılacak. Teklif gelmemesi halinde ise ikinci satış 21 Ocak'ta gerçekleştirilecek. İkinci satış muhammen bedelden yüzde 40 indirimle, 4 milyon liradan başlayacak. Bu artırmada da kimse teklif vermezse satış, günü ve koşulları yeniden belirlenmek üzere ertelenecek. 2008 yılında tüm işçilerini çıkarıp üretimini durduran Denteks'in bir şirkete borcunun bulunduğu, icranın da bu nedenle uygulandığı öğrenilirken, 39 bin 994 metrekare üzerine kurulu idari binası, giriş kontrol binası, yangın malzemeleri binası, fabrika binaları, trafo binası ve ısı merkezi binası ile bu binalar içinde bulunan 45 kalem tekstil makinesi alıcı bekleyecek.

EN ZENGİNLER LİSTESİNDEYDİ

İşadamı Ali İhsan Kasapoğlu'nun 1978 yılında 22 ortaklı anonim şirket olarak kurduğu Denteks, kısa sürede büyüdü ve Türkiye çapında isim yaptı. Kasapoğlu, bir derginin yayınladığı 1999 yılında en zenginler listesine 91'inci sırada yer aldı. 2001 krizinin ardından tekstil sektörünün dışında yatırım yapma kararı alan Kasapoğlu, AVM'ye soyundu. Kasapoğlu, 2005 yılında Denizli'nin ilk büyük alışveriş merkezi olan Marketix'e 10 milyon dolar yatırım yaptı. Beş yıl içinde Ege Bölgesi'nde alışveriş merkezleri zinciri kurmayı öngörmüştü. Ancak yatırım gerçekleştirilemedi.
Star