27 / 04 / 2024

Depozito son kiraya sayılabilir mi? Kiracılar bu tuzağa sakın düşmeyin!

Depozito son kiraya sayılabilir mi? Kiracılar bu tuzağa sakın düşmeyin!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunlardan bir tanesi de depozito iadeleri. Depozito iadeleri konusunda kiracılar ev sahiplerinin tuzağına düşüyorlar. Peki depozito kira yerine geçer mi? Depozito kira yerine sayılır mı? İşte depozito iadelerinde dikkat edilmesi gerekenler...



Son dönemlerde gündemden düşmeyen ev sahibi kiracı kavgaları pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunlardan bir tanesi de depozito iadeleri.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre ev sahipleri evlerini kiraya verirken güvence bedeli olarak kiracılardan 3 aylık kira bedelini geçmeyecek kadar depozito isteyebilirler. Söz konusu bu talep yaygın bir istek olduğu için kiracılar da sorun çıkarmadan depozito ödemelerini yapıyor.

Peki depozito kira yerine geçer mi? Depozito kira yerine sayılır mı? Depozito kira yerine sayılırsa ne olur, kiracı zor durumda kalır mı? İşte milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakınan ilgilendiren o soruların yanıtı...

Depozito son kiraya sayılabilir mi? Kiracılar bu tuzağa sakın düşmeyin!

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre yapılan bu depozito ödemelerinin kiracının evden çıkması halinde ev sahibine iade edilmesi gerekiyor. Yine verilen detaylara göre evde kiracının verdiği herhangi bir zarar yoksa eksiksiz bir biçimde bu ödeme iadesinin yapılması yasal bir zorunluluk oluyor.

KİRACILAR DİKKAT! KİRAYA SAYMA TUZAĞINA SAKIN DÜŞMEYİN

Paylaşılan bilgilere göre kiracının ev sahibine ödediği kira tutarı ile depozito birbirlerinden ayrı ödemelerdir. Bunun için de yasal olarak bir ödeme diğer ödemenin yerine geçemez. Genel olarak konut sahipleri kiracılara depozito iadesini son kiraya sayılması olarak yapıyorlar. Kiracılar da söz konusu bu durum kabul ediyorlar. Fakat bu uygulamanın yapılması kiracı için çok büyük bir tuzak halinde dönüşebiliyor.

Aktarılan bilgilere göre depozito asla kira yerine geçmez ve yasal olarak böyle bir uygulama yok. Depozito kira yerine sayıldığı zaman kiracı evden sorunsuz çıktığını ve ev sahibine borcu kalmadığını düşünüyor fakat kötü niyetli bir ev sahibi bu durumu lehine öyle çevirerek, kirasının ödenmediği gerekçesi ile dava açabiliyor.

İBB'den Kemerburgaz'da 754 milyon TL'ye satılık arsa! Konut imarlı arsanın fiyatı dudak uçuklatıyor!

Almanya'da evsizlerin sayısı yüzde 58 arttı!

TOKİ Rize projesi için geri sayım başladı! Bu ilçeye 143 konutluk yeni proje müjdesi!


Geri Dön