27 / 04 / 2024

Almanya'da evsizlerin sayısı yüzde 58 arttı!

Almanya'da evsizlerin sayısı yüzde 58 arttı!

Alman Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu (BAG) tarafından açıklanan resmi verilere göre Almanya'da 2022 yılında evsizlerin sayısı yüzde 58 artış gösterdi. Ayrıca BAG'a göre bunun sebebi Ukrayna'dan gelen çok sayıda sığınmacının evsiz olması ve enflasyon...



Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu (BAG) tarafından açıklanan resmi verilere göre Almanya'da evsizlerin sayısında enflasyon ve Ukrayna'dan gelen çok sayıda sığınmacının evsiz olması sebebiyle büyük artış görülüyor. Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu'nun resmi verileri Federal İstatistik Dairesi ve hükümet verilerinden daha yüksek bir seviyeye de işaret ediyor.

Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu tarafından açıklanan resmi verilere göre Almanya'da 2022'de 607 bin kişi geçici olarak evsiz kaldı. Deutsche Welle'de yer alan habere göre bu kişilerin 50 bininin sokakta yaşadığı kaydedildi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre 30 Haziran 2022 tarihinde evsiz sayısı 447 bin şeklinde kaydedilmişti. Söz konusu bu veriler 2022'de bir önceki seneye göre toplam yüzde 58, 30 Haziran tarihi itibarıyla da yüzde 67 artış anlamı taşıyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Alman vatandaşı evsizler arasında yüzde 5'lik artış yaşanırken, diğer ülke vatandaşları arasında artış yüzde 118 seviyelerinde gerçekleşti.

Almanya da evsizlerin sayısı yüzde 58 arttı!

Ayrıca söz konusu kuruluş, Alman vatandaşlarının yüzde 57'lik kısmının oturdukları daireden çıkarılmaları sebebiyle evsiz kaldığını kaydetti. Aktarılan bilgilere göre evsiz kalanların yüzde 21'inde kira ve enerji fiyatlarındaki artış, yüzde 20'sinde binada yaşanan sorunlar etkili olurken yüzde 16'sında ise eşinden boşanma etkili oldu.

Paylaşılan bilgilere göre Alman vatandaşlığına sahip olmayan evsizlerin çoğunun da Almanya'da hiçbir zaman bir konutu olmadığı kaydedildi.

YÜKSEK KİRALAR BASKI YARATTI

Alman Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu yetkilisi Werena Rosenke konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada enflasyon, artan masraflar ve yükselen kiraların düşük gelir grubundaki haneler üzerinde baskı yarattığına değindi. Werena Rosenke konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yalnız başına yaşayanların, çocuklarını tek başına yetiştirenlerin ve çok çocuklu çiftlerin daha büyük risk altında olduğunu dile getirdi.

Açıklamasında Federal Hükümetin yılda 100 bin yeni sosyal konut planının da yetersiz olduğunu değinen Alman Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu yetkilisi Werena Rosenke ayrıca buna ek olarak 100 bin uygun fiyatlı konuta ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Geçen sene Almanya'da yalnızca 25 bin yeni sosyal konut yapıldığına değinen Werena Rosenke, sosyal konut stokunda düşüş yaşandığını bildirdi.

Alman Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu tanıdık ve arkadaşları yanında kalanları da evsiz olarak saydığı için söz konusu derneğin verdiği sayılar Federal İstatistik Dairesi'nin sayılarına göre daha yüksek çıkıyor.

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

İngiltere’de evsiz sayısı son 25 yılın rekorunu kırdı!

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan sert uyarı: Ev fiyatları uçar ve insanlar evsiz kalır


Geri Dön