30 / 06 / 2024

Deprem bilimci yine İstanbul'u uyardı: Binlerce insanı da alıp götürecek

Deprem bilimci yine İstanbul'u uyardı: Binlerce insanı da alıp götürecek

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul depreminde bir ayrıntıya dikkat çekti ve "Binlerce insanı da alıp götürecek" dedi. İşte Görür'ün o açıklaması...



Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi ve deprem dirençli kentlerin nasıl kurulacağı ile ilgili önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Naci Görür, deprem dirençli kentler için yapılması gerekenleri 6 başlıkla sıraladı ve Türkiye'nin deprem gerçeği ile ilgili de uyarılarını yineledi. 

"Türkiye’de hiçbir yer yoktur ki depremden uzak olsun. Türkiye’nin her yeri az çok ve er geç depremle sınanacaktır" açıklamasında bulunan Görür, bu depremlerin hepsinin yazılıp çizildiğine, dikkat çekti. 

Deprem bilimci yine İstanbul u uyardı: Binlerce insanı da alıp götürecek

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bütün belediye başkanları çıkıyor, gelirsem 2 bin tane konut yapacağım diyor. Onun kafasında depreme hazırlama konut inşa etmekle oluyor. Halbuki bir deprem bölgesinde yapılabilecek en kötü şey yeni bina yapılmasıdır" dedi ve nüfusun arttığına dikkat çekti. 

Prof. Dr. Naci Görür, Japon deprem uzmanının yaptığı açıklamalara değindi ve deprem bilmediğini, inşaatçı olduğunu dile getirdi. Görür, "Japon olduğu için depremi bilir zannediyorlar. İsmini de söylemeyeyim. Adam inşaatçı, inşaat ile ilgili konuşsa konuşsun yani, fakat depremle ilgili konuşuyor. Ona sordular bir gün, hoşuma giden bir şey olduğu için anlatacağım. ‘Bu denetimi nasıl sağlıyorsunuz’ sorusunu sordular. Gözleri fal taşı gibi açıldı. ‘Bizim memlekette halkımız böyle işler yapmaz ki’ dedi. Bu şekilde olan bir halka depremi dizginlersin" diye konuştu. 

Deprem bilimci yine İstanbul u uyardı: Binlerce insanı da alıp götürecek

Prof. Dr. Naci Görür, söz konusu açıklamasında beklenen İstanbul depremine de değindi ve "Sarıyer’de geziyorum. Hangi yolun uçacağını, nereye uçacağını, hangi evleri toprak altında bırakacağını biliyorum. Bunları düzeltmek mümkün, depremi mi beklemek zorundayız. İSKİ’de danışmanlık görevimde var. Belli sayıda İstanbul’daki barajların deprem dirençli olmadıklarını gördük. Genel Müdürümüz kalktı, Devlet Su İşleri’ne yazdı. Önce yok mok dediler baktılar pabuç pahalı geldi İSKİ ile oturdu, anlaşma yaptı. E yani Allah aşkına sen şimdiden bunu görebilirsin" ifadelerini kullandı. 

Görür, depremde yıkılacağı bariz bir barajın binlerce insanı da alıp götüreceğini söyledi. 

Deprem bilimci yine İstanbul u uyardı: Binlerce insanı da alıp götürecek

"Marmara Bölgesi’nde ekonomi ve sanayi depreme hazır mı? Depremde ekonominin çökmemesi gerekir. Eğer Marmara Bölgesi çökerse tüm Türkiye diz üstü çöker. Türkiye’nin ne ekonomik ne de siyasi bağımsızlığı kalır" açıklamasını yapan Prof. Dr. Görür, burada 6 maddeye dikkat çekti. 

Görür, söz konusu açıklamasını "Yarın düdük çalsınlar deprem hazırlığına geçiyoruz. Sokağa inilmesi mümkün. En basiti yönetim… Toplarsın yönetimi. Halk, hemen Milli Eğitim Müdürü, en azından 80 okula yazarsın. Altyapı, İSKİ’yi anında devreye alırsın. Sorunlu olan yerler belli. Ne kadar boru alınacak, talimat verirsin. Anında yarın başlanır, neyi bekliyoruz?" diyerek tamamladı. 

Fibabanka Mayıs 2024 emekli promosyonunda son dakika! Başvuranın hesabına maaşa ek olarak tam bu kadar yatırılacak!

Bakır ve demir hurda fiyatları resmen fırladı! Hurda fiyatları ne kadar oldu? 14 Mayıs 2024 hurda fiyatları

Borsa ne zaman yükselecek? Ekonomist Tolga Aykut, “Piyasa bitmedi” diyerek açıkladı


Geri Dön