30 / 04 / 2024

Deprem bölgelerine 625 milyar lira harcandı!

Deprem bölgelerine 625 milyar lira harcandı!

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, 2003-2016 yılları arasında 66 milyar liralık vergiye karşılık deprem bölgelerinde toplam 625 milyar liralık harcama yapıldığını açıkladı.



AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, 2003-2016 yılları arasında toplanan 66 milyar liralık vergiye karşılık deprem bölgelerinde kalıcı ve geçici konut, kentsel dönüşüm, arama kurtarma ve lojistik olarak toplam 625 milyar liralık harcama yapıldı.

Esgin ve AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, TBMM'de basın toplantısı gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Elazığ depreminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatlarla devletin ilk andan itibaren vatandaşın yanında olduğunu anlatan Esgin, Bursa'nın, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kurum ve kuruluşlarıyla depremzedelerin yanında olduğunu kaydetti.

TBMM çatısı altında da önemli ölçüde bu birlik ve beraberliğe katkı sağlama sağduyusunun bulunduğunu anlatan Esgin, bu toplumsal acıdan siyasi polemik üretmek isteyen bazı odakların yer aldığını söyledi.  Esgin, önceki yıllarda toplanan kalıcı, geçici deprem vergileri üzerinden ortaya konulmaya çalışılan polemiğin, kara propagandanın bunun bir örneği olduğundan bahsetti.

2003-2016 yıllarında toplanan 66 milyar liralık vergiye karşılık deprem bölgelerinde kalıcı, geçici konut, kentsel dönüşüm, arama kurtarma ve lojistik olarak 625 milyar liralık harcama gerçekleştirildiğini anlatan Esgin, toplanan verginin yaklaşık 10 katı kadar harcama olduğunu belirtti.

Marmara depreminin ardından 43 bin, Bingöl depremi sonrası 9 bin, Kütahya depremi sonrası 1050, Van depremi sonrasında 25 bin konut yapılacağını anlatan Esgin, kentsel dönüşüm,  TOKİ  ve kamu olmak üzere 642 bin konut ile yaklaşık 50 bin afet konutunun güçlendirildiğini ve yapıldığını açıkladı.

Esgin, millet ve devlet olarak bu acı günde kendilerine düşenin, birlik ve beraberliklerinin korunması olduğunu sözlerine ekledi.


Geri Dön