Kent Haberleri

Deprem bölgesi için uluslararası kuruluşlardan 3,8 milyar dolar para alındı! İnşaat, altyapı ve sağlıkta kullanılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgenin yaralarını sarmak amacıyla uluslararası kuruluşlardan bugüne kadar 3,8 milyar dolarlık finansman sağlandığına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'ye dış kaynak akışına ilişkin açıklamalar yaptı. Mehmet Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgenin yaralarının sarılması amacıyla uluslararası kuruluşlardan bugüne kadar 3,8 milyar dolarlık finansman sağlandığını açıkladı. 

Bakan Şimşek, son olarak Avrupa Konseyi Kalkınma Bankasından daha önce alınan finansmana ek, 250 milyon Euro'luk kaynak temin edildiğine dikkat çekti. 

Türkiye'de 6 Şubat 2023'te yaşanan depremler sonrasında bölgenin yeniden imarı için uluslararası kuruluşlardan uygun koşullu dış finansman sağlanması ile ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getiren Şimşek, "Bu çerçevede Türkiye, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankasından deprem bölgesinde yapılan sağlık altyapı harcamaları için ek 250 milyon Euro finansman sağladı" dedi. 

Söxcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakan Mehmet Şimşek, söz konusu krediye ilişkin anlaşmanın, dün Bakanlıkça imzalandığı bilgisini vererek Bankadan geçtiğimiz sene de aynı amaçla 250 milyon Euro'luk bütçe finansmanı sağlandığını hatırlattı. Söz konusu kaynağın deprem bölgesi için önemini işaret eden Bakan Şimşek, "Finansmanla depremden etkilenen yerleşim yerlerinde ortaya çıkan iyileştirme ve yeniden imar ihtiyacı ile sağlık sisteminin güçlendirilmesine katkıda bulunulması planlanıyor" şeklinde konuştu. 

Mehmet Şimşek, Türkiye'nin deprem yaralarının sarılması için uluslararası kuruluşlardan önemli miktarda kaynak temin edildiğinin altını çizdi ve şunları söyledi: 

"Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansından da kısa zaman önce 'Türkiye Deprem Sonrası Yeniden İmar Çerçeve Projesi' kapsamında kullanılmak amacıyla 60 milyar yen finansman sağlanmasına ilişkin kredi anlaşması imzalamıştık. Bu finansman İller Bankasının deprem bölgesi altyapı çalışmalarının desteklenmesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının deprem bölgesinde bulunan kırsal konutların inşası ve Sağlık Bakanlığının sağlık altyapı çalışmaları için kullanılacak."

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının da deprem bölgesi için 1,5 milyar Euro'luk finansman paketi açıkladığına da dikkat çeken Mehmet Şimşek, Dünya, Avrupa Yatırım, İslam Kalkınma ve Asya Altyapı Yatırım bankalarından da bu amaçla dış finansman sağladıklarının altını çizdi. 

Şimşek, bugüne kadar deprem bölgesinde yaşanan acıları hafifletmek ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmak  amacıyla 3,8 milyar dolarlık dış finansman sağlandığı bilgisini de aktardı. 

Bakan Şimşek, konuya ilişkin açıklamasını "Sağlanan bu kaynaklar hem Türkiye'nin potansiyeline olan güven hem de kurala dayalı, uluslararası normlara uygun, rasyonel politikaların bir göstergesidir" diyerek tamamladı. 

Tapusuz 2B arazisi nedir? Yatırım potansiyeli ve riskleri neler?

Belediyeler, İzmir'de konut, iş yeri ve arazi satıyor! Fiyatlar dudak uçuklattı!

TÜİK'in 5 bin 845 TL ortalama konut kira bedeline meydan okudu, evini 4 bin TL'ye kiraya verdi! 

A101'in 9 Temmuz-12 Temmuz 2024 yepyeni aktüel kataloğu yayımlandı! A101'de salça, deterjan, toz şeker indirimde!