Ulaşım

Deprem bölgesi yolları için 1,2 milyar liralık ek kaynak ayrıldı!

Meclise sunulan teklifte KGM'ye 27,3 milyar lira ödenek tahsis edilirken bunun 1,2 milyar lirası deprem bölgesi yolları için kullanılacak.

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinden yaptığı derleme kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na 5 milyar 699 milyon 970 bin TL ek ödenek ayrıldı.

2023 senesi ek bütçe kanun teklifinde, Karayolları Genel Müdürlüğüne (KGM) 27,3 milyar TL ödenek tahsis edilirken bunun 1,2 milyar TL'si Kahramanmaraş merkezli depremlerden hasar alan yolların yapılandırılmasında kullanılacak.

İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinden yaptığı derlemeye göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına 5 milyar 699 milyon 970 bin lira ek ödenek ayrıldı.

Söz konusu ödemeden en yüksek payı 4 milyar 308 milyon TL ile demir yolu altyapısına dair yapım giderlerine ayrıldı. Yapım giderlerini, 1 milyar TL ile Avrasya Tüneli garanti ve katkı ödemeleri takip ederken, demir yolu altyapısına dair mamul ve mal alım giderleri 242 milyon Türk Lirası olarak belirlendi. Balıkçı barınağı büyük bakım ve onarım giderleri için ise ayrılan ödenek tutarı 149 milyon 970 bin Türk Lirası oldu.

27 MİLYAR LİRALIK EK ÖDENEK!

KGM'ye deprem bölgesi yolları için ek ödenek
Özel bütçeli kurumlar arasında bulunan Karayolları Genel Müdürlüğüne (KGM) ise toplam 27,3 milyar TL'lik ek ödenek tahsis edildi.

Bahsi geçen ödenekte 14 milyar 757 milyon Türk Lirası ile devlet, il yolları ve otoyol planlama, projelendirme ve yapım giderleri ilk sırada bulundu. Bunu, 3,2 milyar Türk Lirası ile devlet ve il yollarının yapım, büyük bakım ve onarım giderleri, 2 milyar 946 milyon Türk Lirası ile otoyolların bakım ve onarım giderleri takip etti.

Devlet ve il yollarında trafik güvenliğinin geliştirilmesine yönelik yapım giderlerine 2 milyar 534 milyon Türk Lirası ayrılırken, otoyollarda trafik güvenliğinin geliştirilmesine dair bakım ve onarım giderlerine de ise 1,3 milyar Türk Lirası ek bütçe verildi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle KGM'nin sorumluluğundaki yolların yapılandırılması ve bölgede gerçekleştirilecek çalışmalar için de kaynak ayrıldı. Deprem bölgesinde yapılacak çalışmalar için toplam 1,2 milyar Türk Lirası bütçe tahsis edildi.

TMO'dan çiftçilere son dakika müjdesi: Buğdayda 1000 TL, arpada 500 TL ödenecek: Resmen tarih verildi!

Binalarda risk tespitini engelleyenler dikkat: Kolluk birimleri müdahale edebilecek! 

EYT emeklisi yüzde 25'lik zamdan faydalanacak mı?