Kent Haberleri

Deprem bölgesinde son dakika gelişmesi: Sigorta yapılandırma süresi uzatıldı! Bakan resmen duyurdu! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesindeki illeri ilgilendiren önemli bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7'den büyük iki depremden 11 şehir etkilendi. Söz konusu depremler 11 ilde büyük yıkıma ve 50 bin kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. 

Depremlerin ardından, afetzedelere pek çok alanda büyük kolaylık sağlandı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesindeki illerde yaşayan vatandaşları ilgilendiren önemli bir son dakika açıklamasında bulundu.

SİGORTA YAPILANDIRMA SÜRESİ UZATILDI 

Bakan Vedat Işıkhan, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa illeri, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin dışındaki ilçeler ile Sivas ili Gürün ilçesinde işverenlerimiz ve çalışanlarımız 31 Ekim 2023 tarihine kadar 7440 sayılı Kanun kapsamındaki yapılandırma başvurularını gerçekleştirebilirler" ifadelerine yer verdi. 

Ayrıca; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı ilçelerinde işverenler ile çalışanların da 29 Şubat 2024 tarihine kadar 7440 sayılı Kanun kapsamındaki yapılandırma başvurularını yapabileceklerinin altını çizdi. 

Bakan Işıkhan, söz konusu açıklamasını "Depremden etkilenen şehirlerimizin ekonomisi ile çalışma hayatını rahatlatmak ve güçlendirmek amacıyla vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

DEPREM BÖLGESİNDEKİ YIKILAMAYAN BİNALARLA İLGİLİ ŞOK KARAR

Deprem bölgesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde de önemli bir karar alınmıştı. Bu kapsamda, TBMM'ye sunulan kentsel dönüşüm ile kanun teklifi kapsamında dava süreçlerinin hızlandırılacağı belirtildi. 

"Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" kapsamında, idari yargılama usulüne yönelik düzenlemelere de yer veriliyor. 

Söz konusu düzenlemenin yasalaşmasıyla beraber, deprem bölgesinde yıkım kararlarına karşı açılan iptal davaları sebebiyle yıkılamayan ağır hasarlı binaların durumlarının hızlıca değerlendirilmesi ve bu binalarla ilgili kararların çabucak verilmesi planlanıyor.

Bu kapsamda, 10 gün içinde ilk incelemeler yapılacak ve dava dilekçesi ile ekleri tebliğe çıkarılacak, savunma verme süresi, dava dilekçesinin tebliğinden sonra 5 gün olacak, bu süreye bir defaya mahsus olacak şekilde en çok 10 gün eklenebilecek. 

Keşif ve bilirkişi incelemesinin gerektiği yerlerde, dosyanın tekemmülünden itibaren 15 gün içinde keşif gerçekleştirilecek ve Bilirkişi raporları 15 gün içinde mahkemeye verilecek. Bilirkişilere ve bilirkişi raporlarına, raporun tebliği itibarıyla 7 günlük sürede itirazda bulunulabilecek. 

Kahramanmaraş’ta peş peşe deprem!

Değerli Konut Vergisi, Anayasa’ya aykırı mı? Uzman isim açıkladı!

İslam Memiş'ten 'kasım' uyarısı! Bunu yapan kaybeder