28 / 04 / 2024

Deprem bölgesindeki 11 ilde KOSGEB'e destek başvurusu 45 bine ulaştı!

Deprem bölgesindeki 11 ilde KOSGEB'e destek başvurusu 45 bine ulaştı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu yaptığı açıklamada 6 Şubat tarihindeki depremlerin etkilediği 11 şehirde KOBİ'ler için sunulan desteğe başvurunun 45 bine ulaştığını kaydetti.



Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin etkilemiş olduğu Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki KOBİ'lerle bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, KOBİ'lere Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programını anlatarak soruları yanıtladı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, gazetecilere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde ve Dünya Bankasıyla yürütülen toplamda 450 milyon dolar bütçeli desteğinin detaylarını Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki afetzede anlattıklarını dile getirdi.

Deprem bölgesindeki 11 ilde KOSGEB e destek başvurusu 45 bine ulaştı!

Paylaşılan detaylara göre söz konusu programın KOBİ'ler için önemiyle ilgili de önemli açıklamalar yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, şöyle konuştu: "An itibarıyla söz konusu başvurular 45 bine ulaştı. Bu başvuruların hem değerlendirme süreçleri sürüyor, hem de ödeme talepleri alınıyor. Bu aşamalar hızlı bir biçimde sürüyor. Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçeleri, program dahilinde belirtmiş olduğumuz 'Grup 1' içerisinde bulunuyor. Yani iki ilçede mikro, küçük ve orta işletmeler depremde az, orta ve ağır hasar kapsamında, hasarsız olmasına rağmen gelir kaybına uğramaları sebebiyle destek alacağı bir bölge içerisinde belirtmiştik. Ülkemizin yüzde 99'u KOBİ'dir. Bu nedenle KOBİ'lerin Türkiye'ye katkısı ilçe, il, yer fark etmeksizin KOSGEB olarak elimizden geldiğince destekleniyor. KOSGEB'in kuruluş amacı da KOBİ'leri desteklemek ve onları geliştirmek. Tabii burada bulunmamızın en büyük nedeni de destekle canlanma, bir can suyu niteliğinde bölgeye yarar getirmesidir."

Aktarılan bilgilere göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu toplantılardan sonra esnaf ziyaretleri yaptı.

TOKİ'den Denizli'nin bu ilçesine 200 konutluk yeni proje geliyor!

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsamında hesaplara 582 milyon TL yatırıldı!

Balıkesir Emlak Konutları ön talep topluyor! Emlak Konut GYO'dan 415 konutluk yeni proje!


Geri Dön