09 / 05 / 2024

Deprem bölgesine kaç konut yapılacak? TOKİ deprem konutları ödeme koşulları nelerdir?

Deprem bölgesine kaç konut yapılacak? TOKİ deprem konutları ödeme koşulları nelerdir?

Kahramanmaraş merkezli ve on ili de derinden etkileyen asrın felaketinin yaraları hala sarılmaya çalışılıyor. Yıkılan binaların yerine TOKİ deprem konutları inşa edileceğini açıkladı. İşte merak edilen detaylar!



DEPREM KONUTLARI NERLERE YAPILACAK?

Deprem konutları Kahramanmaraş, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'da yapılacak. Afet Kanunu'nun 29'uncu maddesine göre hak sahibi olmak şartı ile yıkılan, yanan ve ağır hasara uğrayan binalar ile imar planlarına göre kamulaştırılmasında zorunluluk bulunan yerlerdeki binalarda oturan ailelere konut yaptırılır ve kredi verilmektedir.

İşte deprem bölgesi konutları için merak edilip araştırılan diğer sorular ve yanıtları…

DEPREM BÖLGESİNE KAÇ KONUT YAPILACAK?

Kahramanmaraş'ta 45 bin 67, Malatya'da 44 bin 770 iken, Hatay'da 40 bin 426, Adıyaman'da 25 bin 882, Gaziantep'te 10 bin 544, Osmaniye'de 9 bin 550, Diyarbakır'da 6 bin, Elazığ'da ise 3 bin 750, Adana’ya gelince de 2 bin 500, Şanlıurfa'da 3 bin, Kilis'te 250 konut yapılacağı belirtildi.

TOKİ DEPREM KONUTLARI ÖDEME KOŞULLARI NELERDİR?

Sözcüde yer alan habere göre, Evi yıkılan bir vatandaşa 3+1 veya iki adet 2+1 daire önerilecek. İki adet 2+1 teklifini kabul edenler ise fark ödemesinde bulunacak.

3+1 evlerin yüzde 60'ını devlet ödeyecek. Yüzde 40'lık bölümünü de vatandaş karşılayacak. Taksitlerin de 24 ay ödemesiz bir şekilde ve 20 yıl şeklinde olacak şekilde hesaplandığı öğrenildi. Örneğin 1 milyon 200 bin lira olan 3+1 dairenin 720 bin lirasını devlet verirken, 480 bin lirasını depremzede ödeyecek. Taksit ödemelerinin ‘sabit' olacağı da öğrenildi.

TOKİ KURALARI ERTELENDİ Mİ? TOKİ KURALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Tarihinin en büyük sosyal konut projesi çerçevesinde gerçekleştirilecek olan TOKİ kura çekilişleri Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden dolayı 7 ile 14 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İzmir, Afyonkarahisar, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ kura çekilişlerinin depremden dolayı ertelendiği açıklandı.

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır?

Hisseli tapuda anlaşmazlık olursa ne olur? Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?


Geri Dön