13 / 05 / 2024

Elazığ deprem konutları Nisan'da teslim!

Elazığ deprem konutları Nisan'da teslim!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Elazığ’daki depremzedeler için konut inşa ediyor. İlk etapta 400 rezerv konut vatandaşa sunulacak. Zemin artı 4 kat olarak planlanan proje, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşuyor...



Elazığ'daki depremin sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, depremzelere ev inşa etmek için düğmeye bastı. Elazığ'da 3 bin 850 konutun inşa sürecini başlattıklarını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ilk etapta TOKİ'nin 400 rezerv konutunu depremzelere tahsis edeceğini duyurmuştu. Bizmişen Aşağı Holpenk ve Cumhuriyet mahallelerinde hayata geçirilen evlere Sabah girdi. Nisan ayında teslim edilecek konutlar 2+1 ve 3+1 olarak tasarlanıyor. Zemin artı 4 kat inşa edilen projede, 3+1 tipindeki daireler 137, 2+1'ler ise 105 metrekare büyüklüğünde.

KAYBEDECEK 1 SAATIMİZ YOK

Sabah gazetesinden Seda Tabak'ın haberine göre; enkaz altında hayatını kaybedenlerin yakınlarına Cumhuriyet ve Bizmişen mahallelerindeki hazır konutların verileceğini ifade eden Kurum, "Bu projede hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına öncelik vereceğiz. Kalan konutlarımızı da yine proje dahilindeki vatandaşlarımızın talep etmesi halinde, bu konutlardan hızlı bir şekilde verip bu bölgede oturmalarını sağlamak istiyoruz. Bu çerçevede tüm Elazığ'da çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi. Kurum, "Kaybedecek bir saatimiz bile yok. Vatandaşımızı güvenli yuvalarına bir an önce kavuşturmak istiyoruz" dedi.

KARŞIYAKA'YA 550 KONUT

Bölgeyi mahalle mahalle gezip incelemeler yapan Kurum, "Ağır hasarlı, riskli gördüğümüz Karşıyaka mahallemizdeki iskân konutlarını inceledik. Orada da yaklaşık 400'e yakın bağımsız bölüm var. Orada da binalarımız riskli. Vatandaşlarımızı bu binalardan tahliye etmek suretiyle bu mahallede yaklaşık 550 konutluk bir projeyi gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

YIL SONUNDA TESLİM EDİLECEK

Elazığ için yaklaşık 4 bin 400 konuttan oluşan farklı alanlarda rezerv konutları olduğunu söyleyen Kurum, "Önümüzdeki hafta ihale süreci başlayacak. Şubat sonuna kadar ihalelerini yapıp, yılsonunda da vatandaşlara evlerini teslim etmek istiyoruz. Buradaki konutlarımız 3+1 ve 2+1 dairelerden oluşacak. 3+1 dairelerimiz brüt 120 metrekare, 2+1 de brüt 90 metrekare olacak" diye konuştu. 

10 BIN KONUTLUK UYDUKENT

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yıkımları devam ederken, bir yandan da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Kurum, Mustafapaşa, Sürsürü ve Abdullahpaşa mahallelerinde dönüşüme başladıklarını, bu kapsamda irtibat büroları açtıklarını bildirdi. Kurum, "Vatandaşlarımızın hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceği bir dönüşüm sürecini yönetmek istiyoruz. Yemişlik'te 10 bin konutluk uydukent rezerv alanımız var. Burada masterplan yapıyoruz. Donatılarıyla, bahçeleriyle, yürüyüş ve bisiklet alanlarıyla büyük bir proje yapacağız." ifadelerini kullandı. 

Elazığ'da depremzedelerden kira fırsatçılarına tepki!


Geri Dön