04 / 05 / 2024

Elazığ'da depremzedelerden kira fırsatçılarına tepki!

Elazığ'da depremzedelerden kira fırsatçılarına tepki!

Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle binaları yıkılan ve hasar görenlerin ev arayışlarını fırsata çevirenler kira ücretlerini iki katına çıkarttı...



Elazığ'da, deprem nedeniyle binaları yıkılan ve evleri hasar görenlerin güvenli ev arayışını fırsata çevirmek isteyenler kira ücretlerini 2 katına çıkardı. Çadırlarda kalan depremzedeler, bu duruma tepki gösterdi.

Sabah'ta yer alan habere göre; Sivrice'de meydana gelen  6.8 büyüklüğündeki depremin etkilediği Elazığ'da, kira ücretlerindeki fahiş artış vatandaşın tepkisni çekti. Hasarlı yüzlerce evin kullanılamaz hale geldiği şehirde, konut sıkıntısı yaşanmaya başladı. Geçici olarak çadır, okul, cami, spor salonu ve misafirhanelerde kalanlar, kiralık ev ararken, fırsatçılık yapan birçok ev sahibi gelen taleplerin üzerine kira ücretlerini 2 katına çıkardı. Fahiş ücret artışına tepki gösteren depremzedelerin birçoğu, kış mevsiminde açıkta kalmamak için bu durumu kabullenmek zorunda kalmak istemediklerini belirtti. Birçok kişi, ekonomik durumu yeterli olmadığı için ev kiralayamadığını söyledi.

FIRSATÇILIK YAPMAMALARI GEREKİR

Depremde evi hasar alan Çiçek Karataş ev tutmak için arayışa girdiğini; ancak bazı ev sahipleri ve emlakçıların kira ücretlerini artırdığını söyledi. Karataş, ücretleri artıran ev sahiplerinden vicdanlı davranmalarını istedi.

Bülent Canbolat  ise çadırda ailesiyle birlikte kaldığını dile getirerek, "Bazı insanlar fırsatçı oldu. Biz çadırlarda yaşıyoruz. Evleri gezdik, hepsinin kira ücretleri artmış. Önceden neredeyse yarı fiyatındaydı evler. Fırsatçılık yapmamaları gerekir" dedi.

Elazığ da depremzedelerden kira fırsatçılarına tepki!

DEPREMZEDELER İÇİN KİRAYI DÜŞÜRDÜK

Elazığ'da, iki ailenin yaşayabileceği, bahçeli, 182 metrekarelik evi olduğunu dile getiren muhasebeci Ceylan Bektaş da kira artıran fırsatçılar olduğunu duyunca çok üzüldüğünü ve depremzedeler için evinin kira bedelini düşürdüğünü dile getirdi.Deprem felaketinden sonra herkesin duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Bektaş, "İnsanlar zaten zor durumdalar. Biz de depremzedelerimize yardımcı olmak istedik. İki ailenin sığacağı evimiz var. 2 bin 500 lira kira bedeli vardı. Deprem felaketinden sonra fiyatı 1700 liraya düşürdük. Hatta 1500 liraya kadar da düşüreceğiz. Arayıp, teşekkür edenler oldu" diye konuştu.

Murat Kurum'dan Elazığ'daki fahiş kira artışı hakkında açıklama!


Geri Dön