16 / 08 / 2024

Deprem sigortası yaptıranların sayısı 11,3 milyonu aştı! Marmara Bölgesi ilk sırada!

Deprem sigortası yaptıranların sayısı 11,3 milyonu aştı! Marmara Bölgesi ilk sırada!

Türkiye genelinde deprem sigortası yaptıranların sayısı yüzde 57'e ulaşarak, 11,3 milyonu aştı. Marmara Bölgesi yüzde 64 sigortalılık oranıyla ilk sırada geliyor.



Deprem karşı finansal güvence sağlayan zorunlu deprem sigortasına talep gittikçe artıyor. Türkiye genelinde deprem sigortası yaptıranların sayısı  57'e ulaşarak, 11,3 milyonu aştı. Marmara Bölgesi yüzde 64 sigortalılık oranıyla ilk sırada geliyor.

MARMARA BÖLGESİ SİGORTALILIK ORANINDA İLK SIRADA!

DASK'ın resmi verilerine göre; bugün her iki evden birinde zorunlu deprem sigortası bulunuyor.  Türkiye'de zorunlu deprem sigortası; 11,3 milyonu aşarak yüzde 57 seviyesine ulaştı.

Marmara Bölgesi yüzde 64 sigortalılık oranıyla ilk sırada geliyor. Onu yüzde 57 ile Ege Bölgesi takip ediyor.

Sigortalılık oranı İç Anadolu Bölgesi'nde yüzde 51, Doğu Anadolu’da yüzde 59, Akdeniz’de yüzde 54, Güneydoğu Anadolu’da yüzde 50 ve Karadeniz Bölgesi'nde ise  yüzde 45 olduğu belirtildi.

Deprem sigortası yaptıranların sayısı 11,3 milyonu aştı! Marmara Bölgesi ilk sırada!

DASK'IN ÖDEME GÜCÜ 280 MİLYAR TL'YE YÜKSELDİ

DASK, deprem rezervlerini ve reasürans kapasitesini de artırdı. Ödeme gücünün 25 milyar TL'den 280 milyar TL'ye yükselmesinin yanı sıra 640 bin TL olan azami teminat tutarı da 1,5 milyon TL'ye yükseldi.

Bu kapsamda ZDS teminatlarında ocak ayından bu yana uygulanan enflasyon koruması ile hem poliçe teminatları aylık enflasyon oranına bağlı ek prim ödemeye gerek kalmadan otomatik artıyor hem de olası hasar durumunda tazminat tutarı güncel bedel üzerinden hesaplanarak ödenebiliyor. 

ZAS HAYATA GEÇİRİLİYOR!

Zorunlu deprem sigortasının ZAS olarak genişletilmesiyle genişletilmesi planlanıyor. Bu kapsamda DASK’ın sağladığı finansal güvencenin kapsamı ve gücü önemli ölçüde artmış olacak. 

ZAS ile sel ve taşkın niteliğindeki su baskını, heyelan, orman yangını, fırtına, çığ ve dolu gibi doğal afetleri kapsayan güvence sunulacak.

Kurum, ZAS kapsamında ülkenin önde gelen üniversitelerinde görev alan akademisyenler ve profesyonel ekiplerle tüm doğal afet riskleri değerlendirdi ve bunlar sonucunda ZAS ürününe dair kapsam ve tarife tüm detaylarıyla hazırlandı.

Konut sigortasına talep katlanıyor: Bina bedeli nasıl hesaplanır? 

DASK'tan poliçe limiti açıklaması geldi!

Ruhsatsız eve zorunlu deprem sigortası yapılır mı?

Konut sigortaları resmen cep yakıyor! Geçen yıl 600 TL olan konut sigortası bu yıl 5 bin 300 TL oldu!

Geri Dön