29 / 04 / 2024

Deprem sonrası gündeme gelmişti... TOKİ konutlarında ihale süreci başlarken, o konutlarda dal bile kıpırdamıyor!

Deprem sonrası gündeme gelmişti... TOKİ konutlarında ihale süreci başlarken, o konutlarda dal bile kıpırdamıyor!

İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem sonrası yıkılan evlerin yerine yapılacak konutlarla ilgili TOKİ son aşamaya gelirken, Belediye tarafından yapılmayı bekleyen konutlarda ise dal kıpırdamıyor.



İzmir’in Karaburun ilçesinde bakanlık son aşamaya geldi. AFAD’ın  TOKİ  aracılığıyla haleye çıkacağı konut sayısının 34 adet olduğu belirlendi. Köylerde yaşayan vatandaşlardan 9’u Karaburun Beledyes’nin “Biz yapacağız” demesine rağmen bir çivi dahi çakmadığı proje nedenyle AFAD’ın projesinden yararlanmayı kabul etmedi

KONUTLARIN YAPIMINDA SONA GELİNDİ

Ege'desonsöz'de yer ala habere göre; İzmir’in Bayraklı ilçesinde yıkıma neden olan 2 yıl önceki depremde Karaburun’da zarar gören konutların yapımı ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Depremde ağır hasar alan, oturulamaz olan ve tahliye edilen köy evleri yerlerinde yıkılarak moloz haline gelmişti.

İçişleri Bakanlığı AFAD Genel Müdürlüğü köy evlerinin yapımıyla ilgili çalışmaları  başlatırken toplam 46 hanenin hak sahipliği için liste oluşturdu. 

Deprem sonrası gündeme gelmişti... TOKİ konutlarında ihale süreci başlarken, o konutlarda dal bile kıpırdamıyor!

O KONUTLARDA DAL BİLE KIPIRDAMADI!

Başvurusu alınan hak sahiplerinden 9’u, Karaburun Belediyesi’nin yerinde konut yapma teklifini kabul ederek AFAD’a başvuru yapmadı.

Karaburun Belediyesi ise aradan geçen zaman diliminde köyde hiçbir işlem yapmadı. Bazı köylüler kendi molozlarını ve inşaat atıklarını imkanları ölçüsünde toparlamak zorunda kaldı.

DEPREM KONUTLARINDA İHALE SÜRECİ BAŞLADI!

Bu arada, AFAD’ın yaptığı çalışma ve TOKİ aracılığıyla yürütülen projede önemli bir yol kat edildi. AFAD ile sözleşme imzalayan 34 hak sahibinin yeri için tespit yapılarak İçişleri Bakanlığının onayına sunuldu.

Gelinen süreçte TOKİ aracılığı ile yaptırılacak olan 34 adet konutun yapım işleri ihale aşamasına geldi. TOKİ Başkanlığı’nın kısa sürede ihale sürecini başlatacağı öğrenildi. Öte yandan  İzmir  ziyareti kapsamında Karaburun’a gelmesi beklenen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin sürece dair bilgiler vermesi bekleniyor.

TOKİ İzmir Merkez İlk Evim Projesi'nde son durum ne? TOKİ'den açıklama geldi!

İzmir'de 16 adet konut ile Konya'daki 23 adet arsa satılıyor ! Ev ve arsa yeri alacaklar dikkat! 

Geri Dön