27 / 04 / 2024

Depremde 72 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Oteli davası 3 Ocak'ta başlayacak!

Depremde 72 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Oteli davası 3 Ocak'ta başlayacak!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerde yerle bir olan ve 72 kişinin yaşamını yitirdiği Adıyaman'da yer alan İsias Oteli'ne ilişkin 11 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen iddianame, Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İşte detaylar...



Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerde yerle bir olan ve 72 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Oteli'ne ilişkin 11 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen iddianame, Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından depremlerde aralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) sporcu, öğretmen ve tur rehberinin de yer aldığı 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman'daki İsias Oteli'ne ilişkin soruşturma tamamlandı.

Paylaşılan bilgilere göre 5'i tutuklu 11 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 sene 8'er aydan 22 sene 6'şar aya kadar hapis cezası talep edilen iddianame, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Depremde 72 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Oteli davası 3 Ocak ta başlayacak!

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre sanıkların yargılanmasına 3 Ocak 2024 tarihinde başlayacak.

Ayrıca yine paylaşılan bilgilere göre 17 Kasım tarihinde hazırlanmış olan iddianamede, sanıkların kusurlu olduğuna ilişkin Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen bilirkişi raporu da yer almıştı.

Söz konusu raporda, dosya kapsamında kolon ve kirişlerin etriye aralıkları, kanca özellikleri, bindirme boyları, ankraj ve kenetleme boylarıyla ilgili eksikliklerin olduğu, donatı detayı eksikliklerinin binanın yıkılma sebepleri arasında yer alabileceği, beton basınç dayanımlarının TS EN 13791 standardındaki değerlendirme kriterlerine göre gerekli şartları sağlamadığının tespit edildiği kaydedilmişti.

Sanıkların, söz konusu binanın yapım tarihinde geçerli olan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik esaslarına yeterince uymadıkları kaydedilen iddianamede, dönem itibarıyla bilim ve fennin gerektirdiği teknik şartlara aykırı davranarak binanın yıkılmasında kusurlarının bulunduğu belirtilmişti.

 

İstanbul’da yaşamanın maliyeti 47 bin 493 TL!

Vedat Aşçı, Tuncay Aşçı ve Hasan Kaya Aşçı'dan 71.6 milyon TL'lik yeni şirket! Astoria Gayrimenkul kuruldu!

İstanbullulara müjde! İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu: Beylikdüzü-Pendik arası 55 dakika olacak! HIZRAY geliyor!


Geri Dön