27 / 04 / 2024

Depremde ağır hasarlı olduğu için boşaltılan binaya hırsız girdi! 

Depremde ağır hasarlı olduğu için boşaltılan binaya hırsız girdi! 

Malatya'nın Kanalboyu Caddesi'ndeki 24 daireli yedi katlı Kültür Apartmanı, riskli ve hasarlı olması sebebiyle tahliye edilmişti. Binadaki bazı dairelere giren hırsızlar, pencere, kapı, korkuluk, muslukları çaldılar...



24 Ocak'ta Elazığ Sivrice merkezli yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin vurduğu Malatya'da hasarlı bina soyuldu. Ağır hasarlı olduğu sebebiyle tahliye edilen yedi katlı bir apartmana giren hırsızlar pencere, kapı, korkuluk, musluk ve doğal gaz saatlerini çaldı.

Depremde ağır hasarlı olduğu için boşaltılan binaya hırsız girdi! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, Elazığ ve Malatya'da büyük hasara sebep olan 6.8 büyüklüğündeki depremin üzerinden 39 gün geçti. Malatya'da 4 bin 933 binanın ağır hasarlı olduğu belirlendi. Kanalboyu Caddesi'ndeki 24 daireli yedi katlı Kültür Apartmanı da ağır hasarlı ve riskli olduğu tespit edilerek tahliye edildi.

Boş apartmandaki bazı dairelere hırsız girdi. Hırsızlar kapı, pencere, doğal gaz saati, musluk, elektrik panosu, pervaz, balkon demiri, asansör kapısı ve su sayaçlarını çaldı. 

Apartman sakinlerinden Oğuzhan Önver, “Binayı boşalttıktan sonra eşyamızı almak için geri geldik. Kapı ve pencerelere kadar çalmışlar. Yazıklar olsun” diye konuştu.

​Malatya'da hasar gören tarihi yapılar restore ediliyor!

Malatya'da depremzedeler konteynerlere yerleşiyor!


Geri Dön