30 / 04 / 2024

Ahmet İpekçi'nin Tarabya'daki villasına hırsız girdi

Ahmet İpekçi'nin Tarabya'daki villasına hırsız girdi

TEKFEN Holding Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet  İpekçi'nin Tarabya'daki villasına hırsız girdi



HOLLYWOOD  filmlerindeki sahneleri  aratmayan 'testereli'  soygun önceki gece yaşandı. TEKFEN Holding Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet  İpekçi'nin İstanbul Tarabya'daki 'Beyaz Site'de bulunan üç katlı villasına saat 23.00 sıralarında açık bırakılan balkon kapısından 5 kişi girdi. Kar maskeli ve eldivenli soyguncular, oturma odasında kitap okuyan Ahmet ipekçi ile televizyon seyreden eşi Tolgay İpekçi'yi yüzüstü yatırdı. Ardından da ellerini arkadan bağlayıp, ağızlarını bantladı. Kimliği belirsiz soyguncular daha sonra evde bulunan Moldova uyruklu iki hizmetçiyi de aynı şekilde bağladı.

'KESERİZ' TEHDİDİ

Soyguncular yüzüstü yatan İpekçi'nin başını, saçından çekerek kaldırıp, kasanın anahtarını sordu. Cebindeki paraları veren İpekçi ise anahtarın yerini söylemek istemedi. Bunun üzerine soyguncular mutfaktan bir bıçak ile depodan testere alıp, geldi. İpekçi testereyi göstererek 'Kesip, öldürürüz' tehditleri savuran soygunculara, anahtarın yerini söylemek zorunda kaldı. Soygunculardan ikisi, bağlanan çift ile hizmetçinin başında beklerken biri kasada bulunan yaklaşık 600 bin TL değerindeki İpekçi  mücevheri çantaya doldurdu. Hırsızlardan diğer ikisi ise tüm katlardaki odalara girip, değerli eşya aradı. Yaklaşık 1.5 saat evde kalan ve aralarında çok iyi Rusça konuşan 5 soyguncu, daha sonra aynı balkon kapısından çıkarak kayıplara karıştı.

BİRBİRLERİNİN İPİNİ ÇÖZDÜLER

Korku dolu dakikaların sona ermesi ile villanın birinci katındaki oturma odasında bağlı olan İpekçi çifti ve hizmetçiler önce yardım gelmesini bekledi. Gelen olmayınca birbirlerini çözmeye çalıştılar. Uzun çabalar sonucu bağlı ellerini çözmeyi başardılar ve polise soyulduklarını haber verdiler. Olayın ortaya çıkması üzerine villaya çok sayıda gasp büro dedektifi ile olay yeri inceleme ekibi sevk edildi. Polis evde yaptığı incelemede, bahçesi yüksek duvarlarla çevrili villanın bulunduğu sitede güvenlik görevlisi olmadığını belirledi.

BALKON KAPISINI MOLDOVAU HİZMETÇİLER Mİ AÇTI?

Soyguncuların kendi aralannda çok iyi Rusça konuştuğunu belirleyen polis, hizmetçilerin 'balkon kapısını açık bırakarak' soygunculara yardım etmiş olabileceği ihtimali üzerine Moldova uyruklu iki hizmetçiyi gözaltına aldı. Yetkililer, soygunda Rus mafyası bağlantısını da araştırıyor. 
HaberTürk/Serhan Alattinoğlu


Geri Dön